WEEVER sloopwerken b.v. geeft bypass de ruimte

Sloop voor de bypass

Sloop boerderijen bypass Kampen

Als onderdeel van het programma 'Ruimte voor de Rivier' werken diverse bedrijven, waaronder WEEVER sloopwerken b.v. druk aan de aanleg van een bypass (kunstmatige aftakking) tussen de rivier De IJssel en het Drontermeer, aan de zuidkant van Kampen. Nagenoeg overal in deze oude polder, heerst nu een ongekende bedrijvigheid. Vrachtwagens, bulldozers en ander zwaar verkeer rijden af en aan, terwijl de 'route' van de bypass steeds duidelijker zichtbaar wordt door de enorme zandhopen die worden opgeworpen. WEEVER sloopwerken b.v. is de opdracht gegund om een aantal boerderijen en huizen die door de komst van de bypass moeten verdwijnen, te slopen. Eén van woningen die gesloopt wordt, is Nieuwendijk 3 waar WEEVER sloopwerken b.v. met inzet van een mobiele kraan de woning met de grond gelijk maakte.

Ruimte voor de rivier

Aan de Buitendijksweg 14 heeft WEEVER sloopwerken b.v. de laatste hand gelegd aan de sloop van een boerderij met verschillende opstallen. De boerderij is een van de in totaal 14 agrarische bedrijven die WEEVER sloopwerken b.v. in opdracht van de bouwcombinatie Boskalis, Van Hattum en Blankevoort, verwijderd.
"Technisch gezien zitten er aan de sloop van de boerderijen geen lastige haken of ogen. Een mooie klus met veel routinewerk, maar de logistiek is door alle omleidingen in het gebied, wel een kwestie van continu heel goed plannen", weet directeur Bart Weever uit ervaring. Ongeveer 80 % van de opdracht is sinds de aanvang in okotber 2015 geklaard. De oplevering staat eind juni gepland.
De sloop van de boerderijen is een direct gevolg van het omvangrijke project Ruimte voor de Rivier(IJsseldelta) waar WEEVER als Kamper bedrijf aan meewerkt.

Om de veiligheid in het IJsseldeltagebied in de toekomst te waarborgen is besloten om De IJssel meer ruimte te geven en het overstromingsgevaar tegen te gaan. Er zijn twee hoofdmaatregelen genomen om dit bereiken. Het zomerbed van de IJssel is verlaagd, terwijl er tegelijkterijd een hoogwatergeul, richting het Drontermeer, wordt gemaakt. Daarnaast wordt ook de ruimtelijke kwaliteit verbeterd. Zo worden de natuurwaarden in de uiterwaarden verbeterd. Ook komen er wandel , struin- en fietspaden en nieuwe mogelijkheden voor de recreatievaart, terwijl op de klimaatdijk ruimte wordt gemaakt voor een nieuwe woonwijk. Via deze link:http://www.vhbinfra.nl/DCA/projects/embedoverlay/p/pid/4899 een virtuele maquette, zijn de veranderingen in het IJsseldeltagebeid te bekijken.Wilt u de stand van zaken met uw eigen ogen bekijken dan kan dit tjdens 'De dag van de bouw' (http://bit.ly/1WmWKhc ) op zaterdag 4 juni. Een unieke kans om zelf een kijkje te nemen op het anders verboden bouwterrein van Isala Delta. Vanaf het informatiecentrum aan het Engelenbergplantsoen 5 in Kampen, rijden op zaterdag 4 juni pendelbussen het gebied in en kunt u uitstappen bij een van de zes haltes op en rond het bouwterrein. Onderweg wel even tijd nemen voor de Oslokade. Hier kunt u de schanscaissons, de nieuwe aanvaarbescherming voor de Stadsbrug in Kampen van dichtbij bekijken.

Route
De route van de pendelbussen is als volgt: Informatiecentrum - Onderdijkse Waard - Recreatiesluis en inlaat - Vindplaats 9 - Slaper en Nieuwendijk - Oslokade - Informatiecentrum. De bussen rijden steeds deze ronde. In de bus is iemand aanwezig die u van alles vertelt over het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. U kunt er ook voor kiezen om uit te stappen bij een van de haltes voor meer informatie over dat specifieke deelproject.

WEEVER sloopwerken b.v. geeft bypass de ruimte

Totaalsloop projecten

Sloop van 'Huize Margaretha'

4 December 2015

Een totaalsloop in de binnenstad, iedere keer weer een ware uitdaging. Een uitdaging die WEEVER sloopwerken b.v. graag aan gaat. Omgevingsopnamen, communicatie met de buurt, rekening houden met bestaande gebouwen, allemaal facetten waar rekening mee gehouden dient te worden.

Meer lezen

Totaalsloop Hanzewijk Kampen

25 Januari 2016

Het meest omvangrijke project uit onze geschiedenis. In verschillende fases hebben wij hier duizenden portiekwoningen gesloopt. Een referentieproject dat aantoont dat geen project te groot is. Dit alles in een bewoonde omgeving.


Meer lezen

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen