WEEVER Sloopwerken b.v. klaart specialistisch klus op Schiphol

WEEVER Sloop klaart specialistisch klus op Schiphol

De mannen van het WEEVER sloopteam kunnen trots zijn. Op Schiphol heeft WEEVER Sloopwerken b.v. een omvangrijke en ongebruikelijke klus tot een goed einde gebracht. In een van de vele onderhoudshangars moest asbesthoudende Robinsonbeplating van tien meter hoog over een lengte 240 strekkende meter worden verwijderd. Tijdens de werkzaamheden gingen de onderhoudswerkzaamheden aan de verschillende vliegtuigen gewoon door. Dat betekende in de dagelijkse praktijk dat het werk regelmatig stil werd gelegd voor in- en uitrijdende Jumbo's. Bovendien moest bij elk passerend vliegtuig eerst een officiële vrijgave verkregen worden en het voortdurend van positie veranderende asbestverwijderingsgebied duidelijk zijn afgebakend. Al deze verschillende aspecten zorgden voor een ongebruikelijke planning. En ook het ingewikkelde logistieke proces op de vliegtuighaven was continu een punt van aandacht. Schiphol stelt alles in het werk om onverwachte calamiteiten te voorkomen en hanteert om die reden veel en strenge veiligheidseisen. Daarnaast vroeg het werk op soms tien meter hoogte en bij vlagen in een stevige wind ook extra van het WEEVER sloopteam.

WEEVER sloopt vloer Schiphol

WEEVER sloopwerken b.v. is begonnen aan de sloop van een dekvloer van 5000 vierkante meter van de afdeling Cargo, in een van de grote hallen op vliegveld Schiphol. De totale oppervlakte van de hal, waar WEEVER de slopers hamers inzet, bedraagt maar liefst 30.000 vierkante meter. Bijzondere aan de klus is dat het Kamper bedrijf slechts 14 dagen de tijd heeft om de vloer te verwijderen. "Wel even hectisch. We werken met ploegen van 7 man, in een dag en nachtdienst. Er moet door de mensen flink doorgepakt worden om binnen de tijd te blijven. De machines krijgen in ieder geval geen tijd om af te koelen", vertelt Bart Weever.
Behalve allerlei verschillende emissie-eisen (uitstoot luchtverontreigende stoffen) zit er nog een behoorlijke uitdaging in de opdracht. De eisen voor de trillingen en het geluidsniveau van de sloopwerkzaamheden liggen hoog. Dit ook omdat aan de randen van de vloer kantoren zijn gevestigd waarin het dagelijkse werk 'gewoon' door moet kunnen gaan.
"De hal heeft een hoogte van 21 meter, we kunnen zo naar binnen rijden met de vrachtwagens en een rondje draaien. Dat is dan wel weer gemakkelijk. Het is een hele mooie klus die we hebben gekregen via een van onze relaties. Voor deze opdracht zetten we het allernieuwste materiaal in".

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen