038 - 33 320 10

info@weever.nl

Waar WEEVER werk van maakt 

Nieuwe Nieuwe Volvo EC300EL kranen

Twee van de vier spiksplinternieuwe Volvo EC300EL kranen af 'fabriek'. Afgeleverd door distributeur SMT Netherlands (voorheen Kuiken Emmeloord) voor Weever sloopwerken, mooi bestickerd in de huisstijl.

Meer weten over de kranen

Terrein Tuincentrum Koster

klaargemaakt voor nieuwe toekomst

Aanstaande vrijdag wordt het terrein van het voormalige Tuincentrum Koster in IJsselmuiden 'schoon' opgeleverd door WEEVER sloopwerken. Het gebouw en enkele kassen zijn inmiddels al platgegooid...

Meer weten over tuincentrum Koster

Grote schoonmaak in Diemen

WEEVER houdt grote schoonmaak in Diemen
Het sloopteam van WEEVER is in Diemen vooral druk met een grote schoonmaak van een leegstaand kantoorgebouw. Het gebouw moet worden gesloopt, maar voordat die werkzaamheden kunnen beginnen, wacht de mannen eerst een enorme schoonmaakklus.

Meer weten over Diemen

Koornmarkt

WEEVER sloopwerken b.v. legde onlangs de laatste hand aan de asbestsanering en sloopwerkzaamheden aan de Koornmarkt in Kampen. In de voormalige Protestantse Theologische Universiteit worden hier onder de algehele 'regie' van hoofdaannemer Salverda ouderenwoningen gerealiseerd. Voordat aan de bouw kon worden begonnen, moest eerst de asbest gesaneerd worden. Aangezien WEEVER sloopwerken b.v. zowel slopen als asbestsanering (gecertificeerd sinds 1991) beheerst, een opdracht waar van de mannen van WEEVER graag de mouwen voor opstropen

WEEVER sloopt Polenhotel 

WEEVER Sloopwerken b.v. heeft een oude boerderij met opstallen bij Swifterbant die dienst deed als Polenhotel, letterlijk met de grond gelijk gemaakt. Op die manier wordt er ruimte gemaakt voor de innovatieve en duurzame bouw van 148 migrantenwoningen. Het slopen en saneren nam overigens meer tijd in beslag dan verwacht. De extra tijd die verstreek ging hoofdzakelijk op aan papierwerk en vergunningen toen het saneren van de asbest omvangrijker bleek dan vooraf bekend. Een hinderlijk, maar zeker geen onneembaar obstakel voor de asbestspecialisten.

Meer weten over Level One?

Totaalsloop

Specifieke sloopmethoden worden gecombineerd met de inzet van vakmensen en speciaal ontworpen materieel. Duurzaamheid, veiligheid en communicatie staan daarbij centraal.

Tijdelijk kantoor snel plat

Het tijdelijke Weever-kantoor aan de Genuakade wordt gesloopt. Met twee kranen wordt het gebouw in enkele dagen 'compleet van de kaart geveegd. "Eind van het jaar moeten we het terrein bouwrijp opgeleverd hebben, dus zetten we er even vaart achter. Vijf jaar geleden kregen we de opdracht van een scholengemeenschap in Zwolle om het gebouw te slopen. We hebben het gebouw destijds overgenomen, omdat het prima als tijdelijk kantoor dienst kon doen, totdat de nieuwbouw gerealiseed was" aldus Bart Weever.

Meer weten over totaalsloop

Hanzewijk

Het meest omvangrijke project uit onze geschiedenis. In verschillende fases hebben wij in het naoorlogse woongebied De Hanzewijk in Kampen, duizenden portiekwoningen gesloopt. Dit alles in een bewoonde omgeving. Een prachtige referentie die aantoont dat geen project te groot is.

Meer weten over de Hanzewijk

Ruimte voor de Rivier

Als onderdeel van het programma 'Ruimte voor de Rivier' werken diverse bedrijven, waaronder WEEVER sloopwerken b.v. druk aan de aanleg van een bypass (kunstmatige aftakking) tussen de rivier De IJssel en het Drontermeer, aan de zuidkant van Kampen. Een indrukwekkend project waarin een aantal bedrijven en of woningen van verschillende agrariers letterlijk moest wijken voor de veiligheid van de bewoners van de stad.

Meer weten over Ruimte voor de Rivier?

Schiphol hangar

Een korte tijd, continu grote bedrijvigheid. Boeings die voortdurend in en uit taxien, werken op 10 meter hoogte in een harde wind en strenge veiligheidmaatregelen, ziehier een handvol uitdagingen van een mooie klus. "Wel een beetje hectisch af en toe. We werkten met ploegen van 7 man, in een dag en nachtdienst. Er moest door de mensen flink doorgepakt worden om binnen de tijd te blijven. De machines kregen in ieder geval geen tijd om af te koelen", vertelt Bart Weever.

Meer weten over Schiphol

Asbestsaneren

WEEVER sloopwerken b.v. is al sinds 1991 gecertificeerd voor het verwijderen van asbest, daarmee behoorden wij destijds tot de eerste gecertificeerde bedrijven in Nederland. Anno nu hechten veel waarde aan de eisen van deze tijd.

Saneren bij Schiphol

De mannen van het WEEVER sloopteam kunnen trots zijn. Op Schiphol heeft WEEVER Sloopwerken b.v. een omvangrijke en ongebruikelijke klus tot een goed einde gebracht. In een van de vele onderhoudshangars moest asbesthoudende Robinsonbeplating van tien meter hoog over een lengte 240 strekkende meter worden verwijderd.

Meer weten over Schiphol

Weesp

In Weesp is WEEVER begonnen met een omvangrijke renovatieklus. Aan de Hogeweyselaan in Weesp moet een kantoorgebouw van Solar Clarity, dat momenteel dienst doet als opslagruimte, van alle asbest worden ontdaan. Daarna kan gestart worden met de gevelvernieuwing en een complete interneverbouwing. "Doordat we slopen en bouwen in ons bedrijf combineren konden we het beste plan op tafel leggen", vertelt Bart Weever. De klus moet eind oktober zijn geklaard.

Bijzondere projecten

Als familiebedrijf met decennia historie en ervaring staan we niet snel voor verrassingen. Gezien onze bagage en ons materieel hoeven we ook geen klus uit de weg te gaan. Waterfront Harderwijk was een mooi voorbeeld van een opdracht die interessante uitdagingen bood. Bommen uit de tweede wereldoorlog en omvangrijke sterke vervuiling van een oude asbestfabriek, in het centrum van een stad, is ook voor ons geen alledaags werk.

Waterfront Harderwijk

Het Kamper bedrijf werd in 2014 als onderaannemer van Boskalis ingehuurd voor verschillende werkzaamheden.
Waterfront Harderwijk is een complex, gevarieerd, groot project midden in het centrum van Harderwijk.

Meer weten over Waterfront Harderwijk

Bodemsanering
Harderwijk

WEEVER sloopwerken b.v. sloopte oude vloeren, funderingen, straten en kades in het gebied Stadswerven in het centrum van Harderwijk. Een van de grootste herontwikkelingsprojecten in Nederland. De klus bleek niet zonder gevaren.

Meer weten over Harderwijk

Calamiteitendienst van WEEVER sloopwerken b.v.

Met onze calamiteitenservice bieden we verschillende diensten aan.
Dit loopt uiteen van bouwkundige ingenieurs, handslopers, asbestspecialisten, timmerlieden, plaatsen van stutmaterieel of aftimmerplaten, communicatieservice (bijvoorbeeld via inzet van social media) tot inzet van het grotere sloopmaterieel zoals kranen, shovels of bobcats.

Rijwielhandel Mulder

De calamiteitendienst van WEEVER sloopwerken b.v. heeft woensdagavond 22 juni de brandweer van IJsselmuiden ter zijde gestaan tijdens het blussen van een felle brand bij rijwielhandel Mulder. Er vielen geen slachtoffers. De lokaal bekende winkel kon echter niet worden behouden. Deze werd totaal in de as gelegd. De naastgelegen panden bleven wel gespaard door de inzet van waterschermen. 

De calamiteitendienst van WEEVER sloopwerken b.v. was met zwaar materieel aanwezig en kreeg de opdracht om de brandhaard los te trekken en die delen van het pand te slopen, die door de heftige brand al op instorten stonden. Ook werd het pand door WEEVER in de hekken gezet om ramptoeristen op veilige afstand te houden.

Zeewolde

Calamiteitenteam WEEVER in actie in Zeewolde

Twee boerenschuren aan de Duikerweg in Zeewolde zijn dinsdagochtend afgebrand.Het calamiteitenteam van WEEVER sloopwerken b.v. heeft in samenwerking met de brandweer in Zeewolde de brand in een aardappelschuur bedwongen en het nabij gelegen woonhuis gered. Het vuur begon half tien 's avonds en rond kwart over tien gaf de brandweer het sein brand meester. De brand brak uit in één van de drie schuren op het erf. In de schuur lagen aardappelen opgeslagen. De brandweer zette zich direct in op het veiligstellen van de aangrenzende woning.
Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt en zijn er geen giftige stoffen vrijgekomen.

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6 
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Stel een vraag

Versturen