Topklus Top Fresh!

Strakke planning en flexibiliteit, als basis voor succesvolle afronding groot project

Wortelbedrijf Top Fresh heeft een nieuw, modern en uiterst functioneel bedrijfscomplex laten bouwen door VAN EGMOND, het zusterbedrijf van WEEVER bouw b.v. Het nieuwe gebouw is gevestigd op het voormalige Greenery-terrein in Kraggenburg met een inrit vanaf de Zuiderringweg en een grote eigen parkeergelegenheid voor vrachtwagens.

WEEVER bouw b.v calculator/werkvoorbereider Matthee van den Berg was samen met hoofduitvoerder Hilco Brand en zijn rechterhand Jan van de Steeg verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding en uiteindelijke afronding.
,,Het hele project was eigenlijk bijzonder. Het kantoorgedeelte bijvoorbeeld, is verweven met de hallen. Er was sprake van oplevering in meerdere fases, de fabriek moest namelijk in het ontwerp geïntegreerd worden. Dat maakte het soms wel wat lastig. Daarnaast hadden we vanwege enorme omvang van de verschillende bouwelementen een nauwere samenwerking met veel meer onderaannemers dan te doen gebruikelijk. Om dit alles in goede banen te leiden hadden we een strak tijdschema opgesteld, echt een hele strakke planning. Desondanks was het regelmatig schuiven en improviseren. Op zich is dat een unieke prestatie voor een dergelijk project. De rol van de architect, de bouwmanager en de opdrachtgever moeten hierbij niet onderschat worden, zij hebben altijd actief helpen zoeken naar de oplossingen die gevraagd werden" , vertelt Matthee van den Berg.
Top Fresh is gespecialiseerd in de teelt, verwerking en handel in wortelen. Het bedrijf is onder leiding van eigenaar en medeoprichter Peter Matthijssen in tien jaar tijd gegroeid van een bedrijfje in de schuur naar een in Nederland toonaangevend bedrijf, met exportlijnen naar groot aantal verschillende Europese landen.

Projectmanager Jocye Schroot van Top Fresh, kijkt met voldoening terug op een succesvol, maar ook hectisch halfjaar waarin de nieuwbouw van het miljoenenproject werd gerealiseerd.
,,Nieuwbouw was een logische stap, gezien de groei van de onderneming, maar het was wel een flinke klus. Er is veel gebeurd, in een korte tijd. Top Fresh helpt klanten graag met een goed en een lekker product, dat is zo ongeveer de kern van het bedrijf. Top Fresh is een toonaangevend bedrijf geworden, onder andere door de grote flexibiliteit. Dat verwacht je dan, min of meer ook automatisch, van de partners waar je mee samenwerkt. Maar het is natuurlijk niet logisch dat de rest van de wereld er ook zo instaat. Aan WEEVER hadden we juist in dat opzicht een goede partner, er is een uitstekende samenwerking geweest. De flexibiliteit en samenwerkingsbereidheid was groot. In een project als dit, is het belangrijk dat je altijd in gesprek blijft en elkaar de ruimte geeft om het werk te doen, dat moet gebeuren. Al met al is het prima verlopen'', aldus Joyce Schroot.

Recente projecten

Van wijk en Olthuis Utiliteitsbouw

Van Wijk Olthuis aan de Genuakade in Kampen

4 December 2015

Ruim duizend betonnen heipalen zijn de grond ingegaan op het terrein Van Wijk Olthuis aan de Genuakade in Kampen. Dit van origine uit Dronten afkomstige bedrijf gunde WEEVER bouw b.v. op basis van positieve resultaten van eerdere samenwerkingen, de opdracht voor de bouw van een tankplaat van ongeveer 3500 vierkante meter.

Meer lezen
weever bouwt aan aanhangcars kampen

WEEVER bouwt aan nieuw onderkomen Aanhangcars Kampen

25 Januari 2016

Als je van Kampen richting Emmeloord over de N50 rijdt kan het je nauwelijks ontgaan. WEEVER bouw b.v. realiseerde hier een modern, functioneel en opvallend nieuw onderkomen van Aanhangcars Kampen dat het product van het bedrijf op een niet te missen manier 'in de etalage' zet.

Meer lezen

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen