Van wijk en Olthuis Utiliteitsbouw

Duizend heipalen de grond in

Ruim duizend betonnen heipalen zijn de grond ingegaan op het terrein Van Wijk en Olthuis aan de Genuakade in Kampen. Dit van origine uit Dronten afkomstige bedrijf heeft WEEVER Bouw b.v. de opdracht gegund voor de bouw van een tankplaat van ongeveer 3500 vierkante meter.

Bouw van wijk en olthuis

Vertrouwen

Op deze plaat worden verschillende grote opslagtanks van zo'n 15 meter hoog voor vetten en oliën geplaatst. De gunning voor de opdracht was volgens Michel Veld, calculator-werkvoorbereider bij WEEVER bouw b.v. mede een kwestie van vertrouwen. "We hebben al vaker dit soort klussen gedaan. Dat geeft vertrouwen en dat is voor een redelijk grote klus als deze, belangrijk".

Michiel Veld is als calculator-werkvoorbereider bij WEEVER bouw b.v. medeverantwoordelijk voor de bouw van de ‎tankplaat‬ aan de Genuakade. Hij vertelt: "We werken met een ploegje van twee tot vier man aan de plaat. Het weer speelt een belangrijke rol bij de uiteindelijke bouwtijd. Belangrijk is ook is dat zo'n plaat voldoet aan de bouwbesluit eisen. Wel een hele waslijst, maar die zorgt er wel voor dat de vloer op de juiste manier wordt gebouwd en vloeistofdicht is, zoals het hoort,"
Bijzonder aan de klus is, dat WEEVER bouw b.v. de opdracht nagenoeg in zijn geheel, met eigen mensen klaart. "Behalve de wapening, doen we alles met onze eigen mensen. Dat is ook prettig voor de opdrachtgever," aldus Veld die sinds een jaar bij WEEVER bouw b.v. werkt.

De wanden van de tankplaat zijn door de bouwploeg van WEEVER bouw b.v. in drie fases gestort. Na de eerste fase worden de nieuwe wanden is zichtbaar. Daarna wordt de bekisting omgezet, waarna er beton kan worden gestort voor de tweede fase. Bij het storten van het beton wordt er gebruik gemaakt van bekistingsplaten. Deze platen aan weerszijden van de wanden, worden met speciale olie ingesmeerd zodat de platen, als het beton is uitgehard, gemakkelijk te verwijderen zijn en de wanden uiteindelijk strak en glad kunnen worden opgeleverd.

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen