Rabobank IJsseldelta

Een goede regisseur zorgt niet alleen voor het mooiste en beste resultaat, maar doet dat ook op zo’n manier dat anderen kunnen blijven doen waar zij het beste in zijn. WEEVER bouw b.v., dat van januari tot en met november 2011 de regie had over de verbouw van de Rabobank aan de Willemskade in Zwolle, is zo’n regisseur.

Dat blijkt uit een gesprek met Guus Sangers, Roelof Blokzijl en
Alexander Smid van de Rabobank. De bank die de klant al meteen bij
binnenkomst warm verwelkomt in een open atmosfeer en duurzaam
gebouw, klaar voor de toekomst.
“WEEVER bouw b.v. drukte al meteen zijn stempel op de klus door
te zeggen: "Geef ons wat meer tijd in de voorbereiding en dan winnen we dat ruimschoots terug met een kortere verbouwperiode’’, begint Blokzijl het verhaal.

“Na die voorbereiding bleek dat het beter was om af te wijken vanhet oorspronkelijke plan door niet te wachten met de verbouw van de entree, maar daar juist direct mee te beginnen. In dat geval hoef je maar een keer een tijdelijke ingang te maken, wat veel prettiger is voor de klanten. En voor onze werknemers, die gedurende de hele verbouwperiode gewoon hun werk konden blijven doen. In dit soort planmatige zaken heeft WEEVER bouw b.v. enorm meegedacht en zich onderscheiden.”De Rabobank wilde per sé openblijven vult Sangers aan. “Daarvoor hadden we twee goede redenen. Allereerst staat het contact met de klanten altijd voorop en tevens wilden we hen bij het bouwproces betrekken, laten zien wat er allemaal gebeurde. Maar dat gold ook voor ons eigen personeel, die we bovendien nog meer vertrouwd wilden maken met het nieuwe werken.”

Daarmee doelt Sangers op het werken op locatie en het hanteren van flexibele werktijden, waardoor je als bedrijf met minder werkplekken toe kunt. Iets dat beter is voor het milieu, maar ook voor de mensen
zelf. “Je wordt er productiever van als je zelf kunt beslissen waar in het gebouw je op dat moment wilt werken, of dat je elders op locatie aan de slag gaat”, weet Smid, die om die reden erg blij is met de nieuwe WiFi-aansluitingen in het pand.

Kortom, de vernieuwde Rabobank oogt niet alleen anders met onder meer nieuwe wanden, vloeren en opvallend fraaie kantoorruimtes met
schuine wanden, ook de technische mogelijkheden zijn helemaal up to date. WEEVER bouw b.v. kreeg aan de hand van de tekeningen
van de architect als opdracht mee om het gebouw zo in te richten dat het zeer transparant en uitnodigend oogt. En dat is precies wat de bank naar de klant toe wil uitstralen. De toon wordt direct al op positieve manier gezet doordat je bij binnenkomst vriendelijk wordt opgevangen door een gastvrouw. Kijk om je heen en je ziet een overzichtelijke transparante ruimte met veel doorkijkjes. Een etage hoger zetelt de afdeling waar de telefoontjes binnenkomen.Ondanks dat daar veel mensen werken in een open ruimte -voorheen was het veel meer afgeschermd- heerst er een serene rust. “Wij hebben hier een installatie die het geluid kan remmen waardoor het veel minder ver draagt”, legt Sangers uit. Geluid zal vast ook een issue zijn geweest tijdens de verbouw zou je denken. Maar dat was volgens Smid niet zo.“De werklieden van WEEVER bouw b.v. begonnen vaak al heel vroeg.Tegen een uur of negen verstomden de boorgeluiden. Nog belangrijker is dat de afgesloten kantoorruimten eveneens vrij zijn van geluid door de prima isolatie. Klanten willen er in een vertrouwelijk gesprek zeker van zijn dat niemand kan meeluisteren. WEEVER bouw b.v. is er prima in geslaagd om dat voor elkaar te krijgen en tegelijkertijd oogt het nergens massief en dat is heel knap.”“We wilden een transparant gebouw waar de klant zich direct thuis voelt en onze medewerkers flexibel kunnen en maximaal productie kunnen werken. Een duurzaam en energiezuinig pand moest het ook worden en dat is allemaal gelukt”, vat Blokzijl nog maar eens samen.

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen