Project Waterfront Harderwijk

Samenwerking boskalis en weever sloop

De werkzaamheden van WEEVER sloopwerken b.v. voor het ambitieuze project Waterfront Harderwijk zijn tot een einde gekomen

Het Kamper bedrijf werd in 2014 als onderaannemer van Boskalis ingehuurd voor verschillende werkzaamheden.
Waterfront Harderwijk is een complex, gevarieerd, groot project midden in het centrum van Harderwijk. In totaal komen er 1400 woningen dichtbij het water, een nieuwe passantenhaven, een binnenhaven, een stadsstrand, een flaneerpromenade, twee grote pakeergarages en verschillende winkel en horecavoorzieningen. Bedrijvigheid en industrie worden verplaatst naar andere locaties om plaats te maken voor wonen, winkelen en recreƫren. De afgelopen jaren was dit gedeelte van het Harderwijkse centrum een grote bouwput. En dat allemaal om Harderwijk weer letterlijk de stad aan het water te laten worden.

Er moest het nodige gesloopt en verwijderd worden, zoals een van de grootste asbestfabrieken van Nederland; Asbestona. De grond onder de fabriek bleek zwaar vervuild en tot overmaat van ramp lagen er ook nog eens diverse bommen uit de tweede wereldoorlog her en der in de grond van het immense terrein. Een gevarieerde en soms zeer gecompliceerde klus waar Boskalis, ook WEEVER sloopwerken b.v. voor inhuurde.

Hoe kwam de samenwerking tot stand?
Kees de Boer projectmanager van hoofdaannemer Boskalis meent: "Wij zijn altijd op zoek naar partners waarmee we een effectieve samenwerking kunnen opzetten. We willen ontzorgt worden. Partijen die we voortdurend moeten controleren, daar schieten we niets mee op. Met WEEVER kwamen we in contact door hun acquisiteur, Henk van Dijk. Hele aardige, oprechte man. Dat klikte direct, maar op dat moment in 2008 geloof ik, hadden we de partijen waarmee we hier in Harderwijk eventueel aan het werk zouden gaan al benaderd. Veel mogelijkheden waren er toen dus niet. Wat later, hadden we een relatief kleine sloop van een restaurant tussendoor en daar hebben we WEEVER voor ingehuurd. Dat verliep zo goed, dat we hebben besloten de samenwerking uit te breiden toen zich hier in Harderwijk de kans aandiende".

Terugkijkend op gehele samenwerking die nu al een aantal jaren stand houdt, komt De Boer tot een duidelijke conclusie. "Directe aanleiding voor de samenwerking was de acquisiteur. Ik wist direct dat-ie ons geen knollen voor citroenen stond te verkopen, maar als je dan zaken gaat doen moet het verder ook kloppen. Wij hebben natuurlijk meer overeind te houden dan een lokale ondernemer. En ik kan nu zeggen dat we maar zelden zo'n betrouwbare partner als WEEVER hebben getroffen. Ik beveel ze met een gerust hart, elk ander bedrijf aan. Ze denken mee en hebben ons daadwerkelijk ontzorgt. Groot voordeel is bovendien dat WEEVER ook een aannemersbedrijf heeft. Het is niet alleen maar slopen. Zij reikten ons bijvoorbeeld een oplossing aan hoe wij in de grond konden vergruizen, zodat op een bepaald stuk terrein de heipalen toch de grond in konden".
Bij een samenwerking tussen een internationaal beursgenoteerd miljardenbedrijf en een middelgrote aannemer zoals bij Boskalis en WEEVER, lijkt eenrichtingsverkeer in de onderlinge verhoudingen voor de hand te liggen. "Zoals gezegd hebben we liever partners die ons ook wat te bieden hebben, zodat we een transparante samenwerking kunnen opzetten. Prijs is belangrijk, maar niet altijd het belangrijkste. We zijn naast elkaar opgetrokken met een open visie. Dat is een groot voordeel geweest", aldus De Boer.
Inmiddels heeft de samenwerking met Boskalis een vervolg gekregen. In het bypassproject Ruimte voor de Rivier kreeg WEEVER sloopwerken b.v. de opdracht om in totaal 13 boerderijen in het gebied te slopen.
"Mooie opdracht, die we trouwens al weer bijna hebben afgerond. Een samenwerking zoals met Boskalis is goed voor ons bedrijf, zeker als het zo prima verloopt en leidt tot meer. Van mijn vader heb ik geleerd dat je vertrouwen maar een keer kunt beschamen. Dat blijft voor mij de basis van elke opdracht" , besluit Bart Weever.

Totaalsloop projecten

Sloop van 'Huize Margaretha'

4 December 2015

Een totaalsloop in de binnenstad, iedere keer weer een ware uitdaging. Een uitdaging die WEEVER sloopwerken b.v. graag aan gaat. Omgevingsopnamen, communicatie met de buurt, rekening houden met bestaande gebouwen, allemaal facetten waar rekening mee gehouden dient te worden.

Meer lezen

Totaalsloop Hanzewijk Kampen

25 Januari 2016

Het meest omvangrijke project uit onze geschiedenis. In verschillende fases hebben wij hier duizenden portiekwoningen gesloopt. Een referentieproject dat aantoont dat geen project te groot is. Dit alles in een bewoonde omgeving.


Meer lezen

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen