Beheer & onderhoud

Beheer & onderhoud

Sinds dit jaar heeft Michiel Veld leiding over de afdeling Beheer & Onderhoud. Michiel werkt al jaren in de bouw, en vanaf 2014 was hij calculator/ werkvoorbereider bij ons. Toen hij de mogelijkheid kreeg om de leiding op zich te nemen van de afdeling Beheer & Onderhoud, pakte hij deze kans met beide handen aan. “Het werk past erg bij me, ik hou ervan om buiten te zijn en naar de klanten toe te gaan.” vertelt Veld. 

Jelle Weever verwoord de gemaakte keuze als volgt. “Aandacht voor Beheer & Onderhoud was er wel, maar wij werden ons steeds bewuster van het belang van dit werk en het dreigde door de groeiende omzet weggedrukt te worden. Om de klant goed van dienst te kunnen blijven zijn, is gezocht naar de juiste plek en invulling binnen onze organisatie. Belangrijk hierin vonden wij wendbaarheid, proactiviteit en één contactpersoon die het proces van begin tot eind onder zijn hoede neemt zonder te veel overdracht momenten. Eigenlijk viel al heel snel de keuze op Michiel. Michiel is een allrounder die processen goed in kaart kan brengen, gevoel heeft voor wat in het voortraject gevraagd wordt en voldoende technische kennis bezit. Het is mooi om te zien hoe hij zijn rol invult en ervan geniet, dat maakt mij trots. Ik vertrouw hem ‘mijn’ klanten zeker toe. Natuurlijk zien Michiel en ik nog kansen hoe we deze afdeling nog beter kunnen laten functioneren. Echter we kiezen voor de geleidelijke weg. ‘Onze’ droom is dat we onze vaste klanten nog (pro)actiever kunnen ontzorgen in hun onderhoud. ”

De afdeling zorgt ervoor dat ook particulieren of bedrijven met kleinere en/of rechtlijnige projecten de aandacht krijgen die ze verdienen. “Een voorbeeld is een badkamer die we onlangs gerealiseerd hebben in Emmeloord. 

.

.

Ook in de land- en tuinbouw zijn we actief, met name het vervangen van asbest wanden en daken komt hier veelvuldig voor dit doen wij dan samen met de sloopafdeling van Weever.”, vertelt Michiel Veld. De afdeling is inmiddels van één naar drie vaste timmerlieden gegroeid, en zij werken met veel vrijheid aan de projecten. Daarnaast werkt de afdeling met vaste onderaannemers, denk hierbij aan installateurs, stukadoors etc. Neemt de drukte toe worden deze aangevuld met timmerlieden uit de projectenafdeling.

Michiel Veld onderhoudt als leidinggevende het contact met klanten en werft nieuwe klanten. Ook zijn vorige functie als calculator/ werkvoorbereider komt nog van pas, hij tekent, calculeert en bereid opdrachten namelijk ook voor. “Contacten onderhouden is mijn ding. Ik zorg er graag voor dat bij de klant alles naar wens is. Achteraf een compliment krijgen is natuurlijk altijd leuk, maar ook als er iets niet naar wens is vind ik het een leuke uitdaging om ervoor te zorgen dat de klant alsnog tevreden wordt.” 
De afdeling biedt ook onderhoud aan bij gebouwen die wij zelf hebben gebouwd. “Is een project af, dan komt de afdeling Beheer & Onderhoud in beeld, zodat de eigenaar weet dat wanneer er iets niet meer goed meer werkt, wij de mogelijkheid bieden om dit op te lossen. Voorheen liep dit ook wel, maar nu wordt hier meer gebruik van gemaakt omdat het bekender is. De klant hoeft nu niet meer opzoek naar iemand die het kan oplossen maar weet waar hij moet zoeken.” 

De fabriek van Hempel is al jarenlang een vaste klant van de afdeling. De fabriek is bestaand pand uit de jaren 60, dat vraagt om veel onderhoud, daarnaast is het bedrijf volop in beweging. Zo is er bijvoorbeeld recent nog een ruimte gecreëerd waar machines komen te staan, en er staan nog meer projecten op de planning. “Ook het distributiecentrum van de Albert Heijn mogen we tot onze vaste klanten rekenen. Momenteel verbouwen we daar een zogenaamde cockpit. We geven de koffieruimtes daar een upgrade. Er komen nieuwe plafonds, nieuwe vloerafwerkingen en ook de keukenblokken worden vernieuwd. Wij leiden dit hele proces en zorgen ervoor dat alles goed geregeld is, en er gewerkt wordt volgens planning. Dat ik dergelijke klanten mag bedienen maakt mij trots en het geeft veel voldoening.” 

Omega Havenstraat

De beheer en onderhoud van WEEVER renoveert in Emmeloord een oud kantoorpand. Er komt een nieuw bedrijf in het pand en het gebouw kon wel een opknapbeurt gebruiken. Omega Groep, de nieuwe eigenaar van het pand kan zo het kantoor ook meteen naar eigen wens maken. Zo worden sommige de wanden van de huidige kantoren er bijvoorbeeld uitgehaald, zodat de kantoren wat groter worden. Verder plaatsen we momenteel onder andere nieuwe plafondplaten, deuren en keukens, voeren we schilderwerk uit en geven we de buitenkant een opfrisser. Daarnaast gaat WEEVER Sloopwerken asbest uit het dak saneren waarna er een nieuw dak op het gebouw komt. Vanwege de spanning van het verdeelstation in het pand kunnen wij alleen onder toeziend oog van Liander naar binnen, zodat WEEVER op een veilige manier kan werken aan dit project.

Badkamer Nagele

Voor een particulier in Nagele heeft onze beheer- en onderhoudsafdeling hebben we een wc omgebouwd tot een volwaardige badkamer. Met het oog op de toekomst wou het echtpaar graag een extra badkamer op de begane grond en dus zijn we hier aan de slag gegaan.  We hebben het bestaande toilet gesloopt en een wand verplaatst om meer ruimte te creëren. In deze ruimte is naast de wc en wastafel een douchecel gecreëerd. Zie hieronder het resultaat! 

Contact gegevens

Haatlanderdijk 6 
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Algemene voorwaarden Weever
1. Voorwaarden aanneming
2. Voorwaarden inkoop werk
3. Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Stel een vraag