038 - 33 320 10 
info@weever.nl

Beekman Transport

De garage voor Beekman Transport vordert snel. De garage, inclusief wasstraat, wordt gebouwd om in de toekomst vrachtwagens van het transportbedrijf gekeurd, gerepareerd en onderhouden. 

Twee sloopprojecten afgerond

Onlangs hebben we twee sloopprojecten afgerond. Als eerste de sloop van het ROVC in Ede, een school die helaas is afgebrand. We begonnen met puinruimen en gingen daarna verder met het slopen van de restanten.

Nieuw bedrijfspand 

Afgelopen vrijdag werd het Carolus Clusius College in Zwolle feestelijk geopend. Dankzij de groei van de school was uitbereiding gewenst.

Wereldbol aan hoogste punt van nieuwbouw CCC

Een onze meest ervaren voorlieden Jitse van Dijk heeft met het hijsen van een wereldbol aan de nieuwbouw van het Carolus Clusius College in Zwolle, een officieel tintje gegeven aan het bereiken van het hoogste punt. De ver- en nieuwbouw van het CCC is een ontwerp van De Bruin architecten uit Zwolle. De bouw wordt door ons gerealiseerd in samenwerking met VDK installaties uit Kampen.

Weever bouwt Albert Heijn in het Stationskwartier Kampen

Jan Bun van BUN Projectontwikkeling uit Almere en directeur Jelle Weever van het gelijknamige bouwbedrijf uit Kampen hebben afgelopen vrijdag in Almere de handtekeningen gezet onder het contract voor de bouw van een nieuwe Albert Heijn. WEEVER bouw is de opdracht gegund om de supermarkt te bouwen in het eveneens nog te realiseren nieuwe winkelcentrum bij het Stationskwartier in Kampen.

Bijzondere opdracht met bijzondere uitdagingen in Zwolle

De staalconstructie die als centrale drager van het nieuwe gebouw, de reeds bestaande gebouwen van het Carlos Clusius College in Zwolle, moet gaan verbinden, steekt als een indrukwekkend gedenkteken aan een ongewone gebeurtenis, fier omhoog. Ongebruikelijk aan de Kamper Poort is het zeker. De stilte op de bouwplaats, maar ook de hermetisch afgesloten WEEVER bouwplaats is bijzonder. Geen geboor, geen kranen, maar ook geen schaft. Op onderzoek uitgaan om uit te vinden wat er aan de hand is, lijkt er op het eerste gezicht niet in te zitten. 

Strakke en veilige afwerking in een vlot tempo

Hard werken, persoonlijke benadering en transparant zakendoen dat is al 15 jaar lang het motto van Schildersbedrijf Sinke uit Marknesse. Het schildersbedrijf van Matthijs Sinke laat het niet alleen bij mooie woorden, maar brengt dit motto ook daadwerkelijk in praktijk. Om die reden en uiteraard vanwege het jarenlange vakmanschap en de ervaring werd Schilderbedrijf Sinke door WEEVER bouw uitgenodigd om mee te werken aan de bouw van een uniek arbeidsmigranten complex in de Flevopolder.

WEEVER bouw start met Carolus Clusius College in Zwolle

We zijn met WEEVER bouw gestart met de ver- en nieuwbouw van het Carolus Clusius College in Zwolle. Voor de defintieve start van de werkzaamheden organiseerde de school een inloopbijeenkomst voor leerlingen, ouders, medewerkers en buurtbewoners om de definitieve plannen te presenteren. Tijdens de bijeenkomst konden er vragen worden gesteld over de ingrijpende verbouwing die WEEVER in samenwerking metde VDK installatiegroep gaat uitvoeren.

Jeugd Go-Ahead Kampen heeft nieuwe hoofdsponsor.

WEEVER groep is vrijdag 22 september 2017 gepresenteerd als dé nieuwe hoofdsponsor van de jeugd van Go-Ahead Kampen. Tijdens de jaarlijkse kickoff van Businessclub IJsseldelta tekenden Bart en Jelle Weever de overeenkomst. Met de komst van de hoofdsponsor jeugd is er een belangrijke stap gezet om de uitvoering van het plan ‘Hogerop met eigen jeugd’ mogelijk te maken.

Om de doelen uit het plan te kunnen behalen, is er een Jeugdsponsorgroep opgezet. In het afgelopen jaar sloten verschillende ondernemers zich hierbij aan. Frans van der Kolk, voorzitter van Businessclub IJsseldelta, gaf tijdens de netwerkbijeenkomst aan verheugd te zijn met WEEVER als de nieuwe hoofdsponsor van de jeugd en ziet WEEVER als een van de aanjagers van de Jeugdsponsorgroep. Directeur Jelle Weever zegt hier het volgende over: "Al langer spraken wij om onze betrokkenheid bij Go-Ahead te vergroten. Toen de plannen met de jeugd bij ons werden gepresenteerd, werden wij meteen enthousiast. Dankzij de sponsorinkomsten wordt het voor de club namelijk mogelijk om te bouwen aan de jeugd, waardoor de club stappen kan maken. Op deze manier kunnen wij als hoofdsponsor-jeugd, maatschappelijk echt ons steentje bijdragen. Behalve dat, vinden we dat sport voor de jeugd erg belangrijk is. Het zorgt voor aantal factoren die later in het leven goed van pas komen. Dat je lekker fit wordt, is één ding maar het incasseren, het beter worden dan concurrentie, en het extra werk dat je moet verzetten om je doelen te halen, dat zijn allemaal factoren, die wat je ook gaat doen, altijd van pas komen. Voor mij en Bart was sport in onze jeugd een belangrijke factor. Wetende dat we op deze manier veel kunnen betekenen voor de jeugd van Go-Ahead Kampen, was de keuze om sponsor te worden gemakkelijk. Verder komen zo ook onder de aandacht bij potentieel toekomstige medewerkers voor ons bedrijf. Het is voor ons – en de bouw in algemene zin – belangrijk er goed op te staan bij de jeugd. Tot slot, Frans en veel andere businessclubleden zijn voor ons belangrijke partners. Het is mooi zo ons commitment aan hun te tonen. We hopen op een positieve spin-off en kunnen niet wachten om jeugdelftallen met ons logo op de borst te zien spelen”.

Uitdagende Kaprenovatie aan Diezerstraat

In het centrum van Zwolle, aan de Diezerstraat is WEEVER bouw gestart met de kaprenovatie van een rijksmonument in opdracht van Dela Vastgoed. Een mooie opdracht waar in totaal een maand of drie aan gewerkt gaat worden. Jelle Weever vertelt over de bijzondere opdracht; "Vooral de ligging van het pand maakt het extra bijzonder. De logistiek en de veiligheid van onze mensen, passanten en omwonenden vragen natuurlijk veel aandacht, maar aan de andere kant is een dergelijke opdracht niet nieuw voor ons".

 Strakke organisatie van werkzaamheden in Luttelgeest van essentieel belang

In Luttelgeest waar in opdracht van uitzendbureau Level One gebouwd wordt aan 150 tweepersoons migrantenhuizen en een gemeenschappelijke ruimte, is een strakke organisatie de basis van het succes. Half juli was het 'alle hens aan dek' om de overvloedige regenval de baas te blijven. Juist toen de verschillende vloeren voor de huisjes van arbeidsmigrantendorp werden gestort, kwam er bijzonder veel hemelwater naar beneden. Terwijl dat probleem met hard werken en diverse kunstgrepen werd opgelost, werden in Emmeloord in hoog tempo  de  kant-en-klare  prefabwanden voor de huisjes geproduceerd en getransporteerd naar Luttelgeest. Inmiddels zijn hier de eerste huisjes al weer onder dak en gaat de bouw met oog op de planning ook in de vakantieperiode 'gewoon' door.

WEEVER bouw in het bezit van Woningborg certificaat 

WEEVER bouw is sinds kort in het bezit van het Woningborg-certificaat. Woningborg  is het betere alternatief voor bankgaranties. bij Met het woningborg certificaat kunnen opdrachtgevers van WEEVER bouw zich verzekeren van een afbouwwaarborg van 100 %. Aanzienlijk beter dan bankgaranties die doorgaans 5 tot 10% van de totale aanneemsom waarborgen. Daarnaast toetst Woningborg op de kwaliteit van bouwbedrijven die aanspraak op het certificaat willen maken.

Jelle Weever legt het belang van het certificaat uit: "Wij realiseren naast de reguliere utilitaire werken voor beleggers, ook appartementencomplexen. Waar dit in de meeste gevallen huurwoningen betreft komt met de aantrekkende woningmarkt, ook de reguliere kopersmarkt in beeld. Deze kunnen enkel een hypotheek krijgen als er een Woningborg-certificaat op een project zit. Daarom hebben wij dit certificaat aangevraagd. Bij het verstrekken van het certificaat is niet alleen gekeken naar de financiële positie van ons bedrijf, maar ook naar de technische bekwaamheid. Ik ben dan ook erg blij dat we vanaf nu dit certificaat mogen voeren. Wellicht gebruiken we het slechts incidenteel, maar het is een onafhankelijk keurmerk dat de verdere groei van ons bedrijf onderstreept, een mooie aanvulling op onze ISO, FSC en bouwgarant certificering."

Nieuwe fase Kronelis Caps en Closures

Kornelis Caps en Closures in Steenwijk produceert topkwaliteit doppen, sluitingen en op maat gemaakte gepersonaliseerde sluitingen om elk product uniek te maken. Voor dit toonaangevende en internationaal opererende bedrijf heeft WEEVER bouw een enorme nieuwe productiehal gebouwd. Nu de hal naar tevredenheid is opgeleverd staat de projectleider Ytsen de Boer van Kornelis voor een nieuwe fase. "Intern moeten we de productie verhuizen naar de nieuwe hal van waaruit we straks geautomatiseerd kunnen werken. Dat heeft als voordeel dat onze mensen zich volledig kunnen concentreren op de kwaliteit van de verschillende producten. Ik merk nu dat het nog een hele klus wordt om tijdens deze tweede fase binnen hettijdschema te blijven. De eerste fase met WEEVER als partner is het heel erg goed gegaan. Je merkt dat ze precies weten hoe ze een dergelijk groot bouwproject moeten organiseren. Het project liep als een geoliede machine, met bijvoorbeeld een hele goede afstemming met grondverzet bedrijf Frank Hellinga, echt een topclub! En natuurlijk gaat er onderweg wel eens iets mis, maar dat werd snel en goed opgelost. WEEVER werkt bijzonder oplossingsgericht en ze voeren niet alleen uit, ze denken ook aktief mee. Terugkijkend heb ik de samenwerking als zeer prettig ervaren".

Casco bedrijfsunit basis voor 'maatpak'  Fysio Flexibel

Aan de Ambachtstraat 3C tegenover de Karwei op industrieterrein Haatland in Kampen, is onder leiding van WEEVER bouw een casco-bedrijfsunit verbouwd tot de nieuwe multifunctionele praktijk- en behandelruimte van Fysio Flexibel. 


De fysiotherapiepraktijk wordt straks gerund door drie therapeuten: Carmen Eelman, Greetje Schraa en Remy Tjassing. De drie therapeuten hebben verschillende specialismen in hun werk- en ervaringsgebieden. Centraal in de visie van Carmen Eelman, een van de eigenaren, staat dat het behandelplan voor de cliënt, altijd maatwerk moet zijn. Bovendien moet er een goede balans zijn tussen behandelbank en oefenzaal. Ook het gegeven dat er in de nieuwe bedrijfsruimte verschillende cursussen gegeven gaan worden, stelt uiteenlopende eisen aan de inrichting. Samengevat vraagt de volledig op de cliënt afgestemde werkwijze een bijpassende en vooral multifunctionele ruimte. Multidisciplinair werken met andere disciplines moet gaan leiden tot gezondheid onder een dak. 


Doordat de inrichting van de casco bedrijfsunit vrij in te delen was, kon betrekkelijk eenvoudig aan het wensenlijstje van de klant worden voldaan.  "Iedere ondernemer heeft andere wensen wat betreft de indeling van een bedrijfsunit. We hebben daarom gekozen voor cascobouw van de bedrijfsunits. Als een pand wordt verhuurd of verkocht gaan we vervolgens met de ondernemer in gesprek om het pand, specifiek afgestemd op de bedrijfsvoering, te verbouwen. De ondernemer kan er overigens ook voor kiezen om bijvoorbeeld uit kostenoverwegingen de werkzaamheden zelf te doen", vertelt Jelle Weever. 


Een verbouwing op maat onder leiding van een gerenommeerd bouwbedrijf zoals WEEVER blijkt in de dagelijkse praktijk voor veel ondernemers de meest aantrekkelijke optie. Niet in de laatste plaats omdat de klus snel en vakkundig wordt geklaard, maar ook omdat dat deze werkwijze ontzorgt. "Wij nemen niet alleen de leiding op ons, maar ook alle verantwoording. Wij zien er op toe dat bijvoorbeeld de schilder, goed werk levert. Zoniet dan spreken wij het bedrijf erop aan en zorgen we dat het goed komt. De ondernemer heeft er geen omkijken naar. We maken daarbij gebruik  van een vaste groep bedrijven, waar we regelmatig mee samenwerken. Uit ervaring weten dat we op hun vakmanschap kunnen rekenen. Voor iedereen wel zo prettig", vertelt Wiebren de Boer bedrijfsleider WEEVER bouw.

Migrantendorp sterk staaltje
van regionale samenwerking

Het arbeidsmigrantendorp aan de Visvijverweg in Swifterbant wordt vrijdag 12 mei met een feestelijk tintje voor genodigden, in gebruik genomen. 148 Innovatief en duurzaam gebouwde tweepersoons woningen met eigen warmtepompen en een grote gemeenschappelijke recreatieruimte kunnen vanaf dat moment 'officieel' worden bewoond. De realisatie van het arbeidsmigrantendorp is een opvallend sterk staaltje van regionale samenwerking. 

Tientallen bedrijven uit de directe omgeving hebben in opdracht van uitzendbureau Level One uit Emmeloord en onder aanvoering van WEEVER bouw uit Kampen, de afgelopen maanden de krachten gebundeld en een opzienbarende klus geklaard. Binnen het gestelde tijdsbestek van slechts een half jaar, is een kant en klaar dorp, turnkey uit de kale poldergrond verrezen. Turnkey met hoofdletters geschreven, want de huisjes zijn compleet opgeleverd en ingericht. Van aangelegd tuintje buiten, tot koelkast, televisie en meubilair binnen. Zelfs de oerhollandse fiets ontbreekt niet


Gericht op de klant

 John en zijn vrouw Jentina kijken uit naar het moment dat ze hun intrek kunnen nemen in het nieuwe pand. In het totale aantal vierkante meters biedt het nieuwe pand weliswaar minder ruimte dan vroeger, maar in het nieuwe pand worden de meters veel praktischer ingericht. "Dat is het voordeel van nieuwbouw. In het oude pand hadden we noodgedwongen hier een hoekje en daar hokje bijgebouwd. Het nieuwe pand wordt heel anders. Vooral gericht op de klanten. Binnenlopen moet een belevenis worden. De showroom komt bijvoorbeeld boven en dat zie direct bij binnenkomst. De collectie met elektrische fietsen is beneden te bekijken en we hebben ook heel bewust gekozen voor één ingang, een open werkplaats, zodat de klanten kunnen zien wat we doen. Zo willen we werken aan een goede communicatie met de klanten. Verder willen we in de toekomst  alle merken fietsen kunnen repareren", vertelt John Mulder.

Kantoor Weever Bouw en Sloopwerken energieneutraal!

Afgelopen week hebben wij de overeenkomst getekend met De Zonnegilde uit Kampen voor het plaatsen van een PV-installatie op ons kantoorpand. Na de bouwvak zullen de zonnepanelen in twee weken geplaatst worden. Met de plaatsing van de panelen gaan we meer stroom generen dan dat we zelf verbruiken, en dit was de laatste benodigde actie om te ondernemen voor een energieneutraal kantoor.
Meer lezen

Level One

"Zeker geen dagelijks werk, zou overigens wel mooi zijn, maar we zijn wel gewend om op projectmatige basis te werken", zegt Derco Bonthuis,

 Eigenaar van Marco Marknesse Woonadviseurs. Zijn bedrijf gaat de 148 keukens van de migrantenwoningen aan de Visvijverweg verzorgen. "We werken voor dit project met een vaste ploeg die 3 tot 4 keukens per dag monteert. Als iedereen zich aan de planning houdt kunnen we snel doorpakken.Die planning is strak, maar dat moet ook want het moet om de kosten te drukken niet te lang duren". 

De keukens die in de migranten woningen worden geplaatst zijn uiteraard niet extreem groot of luxe, maar wel praktisch en compleet. "Prachtkeukens van toch nog 1.95 meter breed, compleet met een mooie afzuigkap", weet de 51 jarige Derco Bonthuis die al 22 jaar de scepter zwaait in zijn prachtige ruime woonwinkel in Marknesse. De ervaren ondernemer haalde de opdracht binnen door vooral goed zijn netwerken te gebruiken.

 "in feite moet je als ondernemer voor opdrachten als deze je neus in allerlei netwerken steken. Er waren al eerder contacten geweest via de netwerkclub van de BNI, maar de beslissing viel eigenlijk in ons eigen bedrijf waar we een ondernemers bijeenkomst hadden georganiseerd'.

Mobiele kraan uitgerust met innovatief snelwisselsysteem

WEEVER sloopwerken b.v. heeft onlangs het zogeheten OilQuick hydraulische snelwisselsysteem voor de mobiele kraan in gebruik genomen. Met het OilQuick wisselsysteem kunnen hydraulische uitrustingsstukken inclusief de slangen, snel worden aan- en afgekoppeld vanuit de cabine.
In Nederland is het gebruik van het OilQuicksystem nog geen gemeengoed. Mede om die reden stond de mobiele kraan van WEEVER met het OilQuicksysteem op het terrein van het SOMA-college voor bedrijfsopleidingen in Harderwijk.
Leerlingen van het SOMA-college en enkele vertegenwoordigers van de (bouw)pers konden met eigen ogen zien hoe de machinist van de kraan slechts tien tot twintig seconden nodig heeft om te wisselen van bijvoorbeeld betonschaar naar sorteergrijper. Bij kranen die niet met OilQuicksysteem zijn uitgerust duurt een dergelijke klusje al snel een minuut of vijftien.
Behalve de tijdsbesparing zorgt het OilQuicksysteem er in de dagelijkse praktijk ook voor dat de kraanmachinist het juiste gereedschap gebruikt. Zodoende wordt onnodig snelle slijtage van de uitrustingsstukken door oneigenlijk gebruik voorkomen.
Bart Weever: "Met dit snelwissel systeem is het voor de machinist ook een stukje veiliger. Hij hoeft de cabine niet uit. Dat is bijvoorbeeld bij regen en sneeuw, maar ook als we werken in vervuilde grond, een groot voordeel. Doordat je snel kunt wisselen van uitrustingsstuk verhoog je bovendien de productiviteit en kunnen we effectiever en concurrender werken."
Het OilQuicksysteem, een product van internationaal operende bedrijf Demarec, is zeer milieuvriendelijk doordat het is voorzien van lekvrije koppelingen. Bij het wisselen kan er geen olie gemorst worden en doordat slangbreuken bijna uitgesloten zijn wordt er ook bespaard op reparatiekosten en stilstand van de machine.

Asbest saneren aan de Zwartendijk

16  jan 2017

Het terrein van Buijert aan de Zwartendijk is met de bekende gele linten en hekken afgezet. Mannen in buitenaards ogende witte pakken en hermetisch sluitende maskers over de gezichten, worden in een cabine met een kraan, voorzichtig over het dak gehesen. De aanblik van het geheel zal een buitenstaander niet direct geruststellen. Toch is het niet meer een routineklus voor WEEVER sloopwerken b.v. "Asbestverwijderen is wat we bijna dagelijks doen. Hiervoor zijn we opgeleid en gecertficeerd", aldus directeur Bart Weever.

Meer lezen

Eerste 'straatje' wordt zichtbaar

12 jan 2017

De contouren van het unieke en innoverende project, dat we met een groot aantal regionale bedrijven aan de Visvijverweg in Swifterbant realiseren, veranderen bijna dagelijks. Terwijl de laatste vloeren in het migrantendorp gelegd worden, wordt het eerste straatje ook al zichtbaar en zijn de eerste huisjes inmiddels al water en glasdicht.

Meer lezen

Vierde generatie aan het roer

30 December 2016

Twee generaties van de familie Weever verschenen vrijdagochtend voor notaris Van der Laan in Oldebroek voor een aandelenoverdracht. Jelle en Bart Weever namen in Oldebroek elk een derde van de aandelen van de verschillende aannemingsbedrijven over van ouders Bert en Conny. "Natuurlijk, een heel bijzonder moment. Jelle en Bart zijn de vierde generatie die ons familiebedrijf voortzetten. Vier generaties, dat komt niet heel vaak voor", aldus Bert Weever die het bedrijf in 1985 overnam van zijn vader Albert.  Het bedrijf werd in 1934 als transportonderneming in bouwmaterialen opgericht door Jan Weever. Bart en Jelle waren sinds januari 2016 als directeur reeds eindverantwoordelijk voor respectievelijk het sloopbedrijf en bouwbedrijf. Voor de twee broers veranderd er dan ook niet veel. "We zijn als begin 2015 tot overeenstemming gekomen over de overname, nu is het officieel. Je staat er niet zo bij stil, omdat het je dagelijks werk is, waar je gewoon helemaal voor gaat", vertelt Bart. De broers gaan het over een andere boeg gooien. " Ongeveer 4 jaar geleden hebben we gezamenlijk een nieuwe koers uitgezet. Dat beleid stellen we jaarlijks bij en dat gaan we nu niet ineens wezenlijk veranderen". Voor Bert Weever is de overdracht niet het sein om het rustiger aan te doen. "Ik ben 55 jaar, ik heb nog te veel energie om het rustig aan te gaan doen, maar het is wel een groot voordeel dat we sinds enige tijd bij zowel de bouw als de sloop een directeur hebben die zich helemaal op zijn specialiteit kan focussen. Wat betreft de toekomst hebben we met WEEVER positieve vooruitzichten. Er moet in ons bebouwde Nederland nog gigantisch veel opgeruimd en gebouwd worden. Werk genoeg dus"!

Volop bedrijvigheid aan Visvijverweg

25 December 2016

Volop bedrijvigheid aan Visvijverweg
Aan de Visvijverweg waar een klein migrantendorp verrijst, is het op werkdagen een en al bedrijvigheid. Aan de hand van een strakke planning en veelvudlig onderling overleg, verrichten de diverse aannemers hun werkzaamheden. Zo worden door Volmer chaletbouw de eerste huisjes al in elkaar gezet, terwijl Frankema multivloeren verderop nog met de laatste vloeren bezig is.

Meer lezen

WEEVER houdt grote schoonmaak in Diemen

21 December 2016

Het sloopteam van WEEVER is in Diemen vooral druk met een grote schoonmaak van een leegstaand kantoorgebouw. Het gebouw moet worden gesloopt, maar voordat die werkzaamheden kunnen beginnen, wacht de mannen eerst een enorme schoonmaakklus. Jarenlang bivakkeerden verschillende krakers en zwervers in het pand die behalve het huisafval ook hun dagelijkse behoeftes in het pand achterlieten. Door de jaren heen zijn hierdoor bijna kamervullende afvalbergen ontstaan, die nu eerst geruimd moeten te worden.

Meer lezen

Distriebutiecentrum Wezenberg transport

15 December 2016

In Nieuwegein is de nieuwbouw van het nieuwe distriebutiecentrum van Wezenberg transport uit IJsselmuiden afgerond. Op de realisatie van het project rustte een behoorlijke tijdsdruk omdat het nieuwe centrum van 2500 vierkante meter begin 2017 operationeel moest zijn.
"Er zat inderdaad flink druk op de ketel, maar dat is niet erg, dat zijn we wel gewend. Het is een mooie opdracht die tot stand kwam als resultaat van een jarenlange goede verstandhouding met de familie Wezenberg. Daarom waren we des te gemotiveerder dit project tot een succes te maken." vertelt Wiebren de Boer bedrijfsleider bij WEEVER bouw b.v.
Bijzonder aan de bouw in Nieuwegein is de duurzame energiehuishouding waarbij door middel van warmtepompen wordt gezorgd voor koele en warme lucht.

Vlechtwerk voor 22 woningen per week

9 DECEMBER 2016

IJzervlechtbedrijf Rigterink heeft de opdracht gekregen om het ijzervlechtwerk aan te brengen in de betonnen vloeren van de148 migrantenwoningen. Met vier man sterk maakt de ploeg van Ron Rigterink aan de Visvijverweg de wapening van gemiddeld 22 woningen per week, klaar. "We werken meestal met tenminste twee vakbekwame vlechters in een team van vier. Goede ijzervlechters zijn niet eenvoudig meer te vinden. Het is zwaar werk. Jonge mensen kiezen niet zo vaak meer voor dit vak. Bovendien zie je dat steeds meer werkzaamheden in de fabriek kunnen worden gedaan", vertelt Rigterink die al eerder met WEEVER werkte. "Deze klus is ons gegund via Level One. Mooie opdracht waarmee we nu zo ongeveer op de helft zijn. We hebben ook samen met WEEVER aan de uitbreiding van Graansloot gewerkt. Op dergelijke grote projecten zit altijd tijdsdruk en dat maakt het soms lastig, maar het blijven mooie projecten", aldus Ron Rigterink die het bedrijf in 1996 van zijn vader overnam."Het vak is me echt met de paplepel ingegoten door mijn vader. Vroeger vond ik het prachtig om als klein jongentje met stukken ijzer over de bouwplaats te lopen. Toen mocht dat nog. Nu kan dat niet meer. Toch wilde ik niet automatisch in de voetsporen van mijn vader treden. Ik heb veefok gestudeerd in Wageningen en wilde ook die richting op, maar door omstandigheden heb ik min of meer tegen wil en dank toch het bedrijf van vader overgenomen", aldus de Emmeloorder die in de Noordoostpolder en daarbuiten een goede naam heeft opgebouwd. "We werken veel voor betonfabrieken, waaronder Kijlstra in Drachten".

Meer lezen

WEEVER en Wilhelmina bouwen samen aan nieuwe Acrohal

07 sep 2016

Samen met een flinke ploeg vrijwilligers van Wilhelmina Kampen gaat WEEVER bouw b.v. zorgen voor een uitbreiding van sporthal De Reeve. De ruim vierhonderd leden tellende gymvereniging kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe hal van 150 vierkante meter, die tegen de bestaande Acrozaal wordt aangebouwd. 

"Onze huidige zaal is voorzien van een verende vloer. Die is heel geschikt voor de oudere jeugd en volwassenen, maar niet voor kleine kinderen", vertelt Dik Koster, al vele jaren een rotsvaste pijler en pleitbezorger van Wilhelmina. "Zij kregen opvallend vaak last van hun enkels, knieën en voeten en op advies van onze fysiotherapeut zijn we ons toen hard gaan maken voor een nieuwe hal met een vaste vloer." Een aparte ruimte erbij is daarnaast ook beter voor de veiligheid. "Nu gebeurt alles in die grote zaal, iedereen krioelt door elkaar heen en dat zorgt soms voor gevaarlijke situaties."
Dat was in 2014. Inmiddels is er budget, zijn er sponsoren en staan de vrijwilligers van Wilhelmina te popelen om de handen uit de mouwen te steken. "Van het Kamper college kregen we volledige medewerking. En ik ben heel blij dat de firma WEEVER de hal gaat bouwen. Ik ben met WEEVER in contact gekomen bij een eerder bouwproject en heb hele goede ervaringen met ze."
Andersom geldt dat precies zo, vertelt Wiebren de Boer. Koster, die meer dan veertig jaar bij Bouwbedrijf Wim Selles heeft gewerkt, gaat als uitvoerder de nieuwbouw in goede banen leiden en de vrijwilligersploeg aansturen. "Samen met Dik durven wij dit wel aan."

Kroontje voor werkwijze Leger des Heils

23-aug-16

Het Leger des Heils Overijssel heeft een welverdiende 'Kroon op het werk' gekregen. Jelle Weever van WEEVER bouw uit Kampen overhandigde de estafetteprijs voor duurzaam personeelsbeleid maandagmiddag 22 augustus aan John van Voorst tijdens een feestelijke bijeenkomst in het onderkomen van het Leger des Heils in Zwolle.
De kroontjesestafette is een aantal jaren geleden in het leven geroepen door het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid. Het NPDI hoopt hiermee een lans te breken voor het creëeren van een gezond en plezierig werkklimaat, waar mensen langdurig wel bij varen. "Steeds meer bedrijven zien hier de waarde van in en gaan ermee aan de slag", is de ervaring van voorzitter Joke Storm.
Een jaar geleden ontving WEEVER de trofee uit handen van wijnhandel/likeurstokerij Siebrand uit IJsselmuiden. Het persoonlijke en betrokken personeelsbeleid van het Kamper bouwbedrijf - wat zich onder meer uitbetaalt in betrokken personeel en weinig verloop - gaf daarbij de doorslag. "Nu is het onze beurt de prijs door te geven", aldus Jelle Weever. Daarvoor ging hij niet over een nacht ijs. "We hebben gekeken naar en gesproken met meerdere organisaties. De ongedwongenheid bij het Leger des Heils en de inzet voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt was ons al eerder opgevallen. Maar wat ons met name trof, was de volwaardige positie en respectvolle behandeling van vrijwilligers."
"Natuurlijk zijn we vereerd met deze prijs", reageert John van Voorst. "Wij zien al onze medewerkers, professionals en vrijwilligers, als ons bedrijfskapitaal. Met ons vrijwilligersbeleid willen wij mensen de kans geven de stap te zetten naar scholing of betaald werk. En deze prijs is voor ons weer een uitdaging om het nóg beter te doen."

Sloop rijwielhandel Mulder laatste fase in.

12 juli 2014

WEEVER sloopwerken b.v. heeft zaterdagochtend een begin gemaakt met de afronding van de sloop van het pand van rijwielhandelaar John Mulder. Ruim een maand geleden legde een felle uitslaande brand het pand aan de Veenstraat in IJsselmuiden volledig in de as.

"Het is een rare maand geweest', vertelt John Mulder die vanuit een geïmproviseerde werkplaats achter zijn huis, tegenover het afgebrande pand zijn bedrijf heeft voortgezet. "Mensen leven enorm met je mee. Ik heb meer handel gehad dan normaal. Geweldig om zo gesteund te worden. Dan merk je toch dat in zo'n dorp als IJsselmuiden de gunfactor een grote rol speelt".

Terwijl de shovel van WEEVER sloopwerken verkoolde puinresten verwijdert, blikt John Mulder nog een keer terug naar de bewuste avond van de brand. "Wij en Weever zijn min of meer buren van elkaar. Diezelfde avond nog stonden ze klaar met een kraan. De verzekering heeft nu beslist dat zij de sloop mogen afmaken. Daar ben ik wel blij mee. In zo'n dorp als dit heb je elkaar nodig".
John Mulder gaat de komende weken in het Limburgse Valkenburg genieten van een welverdiende vakantie. "Eerst maar eens even wat anders aan mijn hoofd en dan weer met frisse moed er tegenaan". 15 augustus opent Mulder een tijdelijke vestiging in het pand van Dzuba aan de Dorpsweg 1 In IJsselmuiden. WEEVER sloopwerken b.v. gaat het gebouw de komende dagen tot aan de begane grond slopen. "Veel werk is het nu niet meer, binnen een paar dagen zit het sloopwerk er hier wel op", aldus Bart Weever.

Meer lezen

Betonvloer gestort voor Van der linde Agri

15 juli 2016

In samenwerking met Frankema Multivloeren, een van de vaste partners van WEEVER bouw b.v. is de afgelopen week de monolith afgewerkte (extra hard en glad) betonvloer gestort van een nieuwe, enorme aardappelschuur aan de Vollenhoverweg 25 in Marknesse van de firma Van der Linde Agri. Bijzondere aan de klus is dat in de nieuwe schuur zowel aardappelen uit de losse stort, als aardappelen in kisten moeten worden opgeslagen.

WEEVER legt 3500 m2 aan nieuw fundament onder groei Dolco Verhuur

27 juni 2016

Om half zeven ’s ochtends begint de telefoon te rinkelen. Om daar de rest van de dag niet meer mee op te houden. Morgen een hoogwerker nodig? Geen enkel probleem bij Dolco Verhuur. Over een uurtje al? “Ook dat regelen we”, lacht Dries Huisman, bedrijfsleider en spil van het Kamper bedrijf, gespecialiseerd in de verhuur van allerhande machines. Van hoogwerker, bouwkraan of shovel tot schaftkeet, mobiel toilet of handgereedschap, een klant vangt zelden of nooit bot bij Dolco Verhuur. “We hebben van alles in huis. En krijgen we een paar keer een vraag naar iets wat we niet hebben, dan kopen we het.” Zo maakten ook laagwerkers, om onder bruggen te kunnen werken, hun entree. Net als dakrandbeveiling, sinds zonnepanelen 'booming business' zijn. “Daar hebben we tegenwoordig kilometers van liggen.”

Meer lezen

WEEVER ONDERSTEUNT BRANDWEER IJSSELMUIDEN

22  juni 2016

De calamiteitendienst van WEEVER sloopwerken b.v. heeft woensdagavond 22 juni de brandweer van IJsselmuiden ter zijde gestaan tijdens het blussen van een felle brand bij rijwielhandel Mulder. Er vielen geen slachtoffers. De bekende winkel kon echter niet worden behouden. Deze werd totaal in de as gelegd. De naastgelegen panden bleven wel gespaard door de inzet van waterschermen. 

De calamiteitendienst van WEEVER sloopwerken b.v. was met zwaar materieel aanwezig en kreeg de opdracht om de brandhaard los te trekken en die delen van het pand te slopen, die door de heftige brand al op instorten stonden. Ook werd het pand door WEEVER in de hekken gezet om ramptoeristen op veilige afstand te houden.

Meer lezen over calamiteiten

Gouden Muur nieuwe stijl opent deuren in nieuwe Hanzewijk

21 juni 2016

Een nieuw onderkomen én een hele nieuwe formule. Chinees restaurant De Gouden Muur verhuisde onlangs van de oude naar de nieuwe Hanzewijk. Eigenaren Dahua en Yuzhen Yi grepen de verhuizing aan om met hun restaurant een nieuwe weg in te slaan. En die is behoorlijk baanbrekend te noemen.

"Mensen vinden vers en gezond eten tegenwoordig steeds belangrijker. Met onze nieuwe formule willen we inspelen op die trend en topkwaliteit serveren voor een goede prijs", vertellen ze in hun smaakvol ingerichte, fonkelnieuwe onderkomen aan het Hanzeplein 1. "Vroeger wilden mensen vooral grote porties, daar kon je dan wel twee of drie dagen van eten. Wat overbleef, werd weggegooid.

Meer lezen
Samenwerking boskalis en weever sloop

Project Waterfront Harderwijk

15 Juni 2016

De werkzaamheden van WEEVER sloopwerken b.v. voor het ambitieuze project Waterfront Harderwijk zijn tot een einde gekomen. Het Kamper bedrijf werd in 2014 als onderaannemer van Boskalis ingehuurd voor verschillende werkzaamheden.
Waterfront Harderwijk is een complex, gevarieerd, groot project midden in het centrum van Harderwijk. In totaal komen er 1400 woningen dichtbij het water, een nieuwe passantenhaven, een binnenhaven, een stadsstrand, een flaneerpromenade, twee grote pakeergarages en verschillende winkel en horecavoorzieningen. Bedrijvigheid en industrie worden verplaatst naar andere locaties om plaats te maken voor wonen, winkelen en recreëren. De afgelopen jaren was dit gedeelte van het Harderwijkse centrum een grote bouwput. En dat allemaal om Harderwijk weer letterlijk de stad aan het water te laten worden.

Meer lezen

Aanpakken en niet zeuren'

22 April 2016

'Aanpakken en niet zeuren'
Met een vlekkeloze actie heeft Conny Weever vrijdagmiddag de feestelijke paal geslagen van het nieuwe onderkomen van bouw- en sloopbedrijf Weever aan de Haatlanderdijk. Een zonnige start van de bouw van het laagdrempelige en duurzame kantoor, in het bijzijn van alle vijftig medewerkers van het Kamper familiebedrijf.

De komende maanden wordt in een rap tempo verder gebouwd, want in november staat de verhuizing al gepland. "De planning is strak, maar dat zijn we wel gewend", zegt directeur Bert Weever. "Aanpakken en niet zeuren, dat is ons credo." Net als toegankelijkheid, daarom is het toekomstige kantoor geheel gelijkvloers. "We zijn een platte organisatie en dat willen we uitstralen. Daarbij willen wij als bedrijf duurzaam werken, dus gaan we dit pand ook duurzaam uitvoeren." Zo wordt het nieuwe onderkomen - kantoor, werkplaats annex opslag plus overkapping - voorzien van warmtepompen en door de opvallende constructie van het dak - meerdere schuine daken voorzien van isolerend glas - baden de medewerkers straks in het daglicht, wat weer bijdraagt aan een prettig werkklimaat en energiebesparing.

Meer lezen

WEEVER geeft kantoorgebouw nieuwe invulling

05 April 2016

Leegstaande kantoorgebouwen die worden omgebouwd tot woningen. Een typisch verschijnsel van deze tijd dat in de toekomst steeds vaker zal gebeuren. WEEVER bouw b.v. haalde in gemeente Venlo een soortgelijke opdracht binnen.
Volgende week reist de WEEVER bouwploeg zuidwaarts om aldaar een kantoorgebouw om te bouwen tot een appartementencomplex van in totaal 36 studentenwoningen. "Interessante opdracht, die we hebben gekregen door vooral heel goed te kijken naar de typische karaktereigenschappen van het gebouw en die vervolgens weer slim te gebruiken voor de nieuwe appartementen", vertelt directeur Jelle Weever.
De opdracht moet nog voor de bouwvakantie zijn afgerond. Dat de klus in het Limburgse land moeten geklaard is volgens Jelle Weever nauwelijks van invloed op het tijdsbestek. "We werken met ons bedrijf landelijk en zijn afstanden gewend. Bij dit soort opdrachten maken we bij voorkeur altijd gebruik van onze belangrijkste keypartners uit de regio Kampen. We weten wat aan ze hebben. Daarnaast werken we ook samen met lokale bedrijven uit Venlo en omgeving", aldus Jelle Weever.

Kennen de opdrachtgevers het regionale bedrijfsleven?

Regionale bedrijfsleven kansen geven bij grote aanbestedingen

15 Maart 2016

STe weinig kansen voor het lokale bedrijfsleven bij de aanbesteding van grotere projecten. Er worden onredelijke criteria gesteld, er wordt te veel naar omzet gekeken en te weinig naar de kwaliteit van het lokale bedrijfsleven. Dat is samengevat de mening van directeur Jelle Weever. Hij uitte zijn kritiek tijdens de MKB-bijeenkomst regio Zwolle in het Provinciehuis, waar hij sprak als MKB-bestuurslid.
Behalve kritiek had Jelle Weever ook oplossingen. ,,Gemeenten kunnen en mogen zorgen dat het bestek zodanig wordt geschreven dat lokale coalities van bedrijven een kans krijgen bij dergelijke aanbestedingen. Een regio die investeert, beloont de gemeenschap doordat de gelden in de regio worden besteed. Goed voor de werkgelegenheid en consumentenbestedingen", aldus Jelle Weever.

Meer lezen

Calamiteitenteam WEEVER in actie in Zeewolde

15 Maart 2016

Calamiteitenteam WEEVER in actie in Zeewolde
Twee boerenschuren aan de Duikerweg in Zeewolde zijn dinsdagochtend afgebrand.Het calamiteitenteam van WEEVER sloopwerken b.v. heeft in samenwerking met de brandweer in Zeewolde de brand in een aardappelschuur bedwongen en het nabij gelegen woonhuis gered. Het vuur begon half 10 s’avonds en rond kwart over tien gaf de brandweer het sein brand meester. De brand brak uit in één van de drie schuren op het erf. In de schuur lagen aardappelen opgeslagen. De brandweer zette zich direct in op het veiligstellen van de aangrenzende woning.
Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt en zijn er geen giftige stoffen vrijgekomen.
Bron: Flevopost

Meer lezen

Weever bouwt Gouden Muur af

23 Februari 2016

De handtekeningen voor de afbouw van het nieuwe restaurant van De Gouden Muur, die momenteel als afhaalrestaurant nog aan de Dr. Damstraat zit, zijn vanmiddag gezet. Weever Bouw gaat de wanden zetten, afwerken, tegelen en de installaties aanleggen. Een klus die voor 1 mei geklaard moet zijn, want dan wil de De familie Yi, de eigenaren van De Gouden Muur, de deuren openen. In het nieuwe winkelcentrum stapt de familie Yi over van enkel afhaal, naar een nieuw baanbrekend Chinees concept, waar openheid, hygiëne en klantgerichtheid centraal staan. Verder is er een open keuken waar de klanten zelf moeten opscheppen. Uiteraard komt er ook een gedeelte voor afhaal.,,Mooie opdracht, waar ik Robin Kok, van Kok Fiscale dienstverlening, wil bedanken voor het bij elkaar brengen van de partijen. Bovendien heeft hij ervoor gezorgd dat het plan binnen het gestelde budget wordt gerealiseerd'', vertelt Jelle Weever.

Basis school de groeling gebouwd door weever bv

'Bouw was ook een kwestie van vertrouwen'

20 Februari 2016

Ruim driekwart jaar geleden trok een lange sliert leerlingen van Basisschool De Groenling in IJsselmuiden in blije optocht naar hun spiksplinternieuwe school. Een prachtig gebouw met een landelijke uitstraling. Duurzaam gebouwd met veel natuurlijke materialen en een eigenzinnige indeling.


Meer lezen
a en f accountens nieuw kantoor gebouwd door weever

Eerste paal op Urk de grond in voor A&F accountants en RSH ICT-beheer

26 Februari 2016

De symbolische eerste paal van het nieuwe pand van A&F accountants en RSH Ict-beheer op Urk aan Het Spijk is geslagen. In opdracht van Henk Bunt van Buvago bouwt WEEVER Bouw b.v. op het Urker industrieterrein aan een modern bedrijfspand, dat gaat voldoen aan de laatste normen op het gebied van isolatie. Er is gekozen voor traditionele bouw met kalkzandsteen wanden, gevelmetselwerk en gevelbeplating.Op de foto in de kraan Freek Jorden van A&F Accountancy & Fiscale advisering.

Sloop voor de bypass

Met de grond gelijk

6 Januari 2016

Aan de Buitendijksweg zijn in verband met de aanleg van de bypass van De IJssel drie boerderijen/woningen gesloopt. WEEVER sloopwerken b.v. maakte daar met drie mobiele gravers en een mobiele puinbreker, de bouwwerken letterlijk en figuurlijk met de grond gelijk. De breker bewerkte het puin ter plekke tot kleine steenachtige producten die door wegenbouwers en betonproducenten kunnen worden (her)gebruikt.

Meer lezen

Contact gegevens

Haatlanderdijk 6 
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Algemene voorwaarden Weever
1. Voorwaarden aanneming
2. Voorwaarden inkoop werk
3. Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Stel een vraag