'Aanpakken en niet zeuren'

Met een vlekkeloze actie heeft Conny Weever vrijdagmiddag de feestelijke paal geslagen van het nieuwe onderkomen van bouw- en sloopbedrijf Weever aan de Haatlanderdijk. Een zonnige start van de bouw van het laagdrempelige en duurzame kantoor, in het bijzijn van alle vijftig medewerkers van het Kamper familiebedrijf.
De planning is strak

De komende maanden wordt in een rap tempo verder gebouwd, want in november staat de verhuizing al gepland. "De planning is strak, maar dat zijn we wel gewend", zegt directeur Bert Weever. "Aanpakken en niet zeuren, dat is ons credo." Net als toegankelijkheid, daarom is het toekomstige kantoor geheel gelijkvloers. "We zijn een platte organisatie en dat willen we uitstralen. Daarbij willen wij als bedrijf duurzaam werken, dus gaan we dit pand ook duurzaam uitvoeren." Zo wordt het nieuwe onderkomen - kantoor, werkplaats annex opslag plus overkapping - voorzien van warmtepompen en door de opvallende constructie van het dak - meerdere schuine daken voorzien van isolerend glas - baden de medewerkers straks in het daglicht, wat weer bijdraagt aan een prettig werkklimaat en energiebesparing.
De eerste contouren

De eerste contouren van het nieuwe onderkomen van WEEVER b.v aan de Haatlanderdijk zijn zichtbaar. Iedere week komen we nu een paar stappen dichterbij het eindresultaat. Het nieuwe, duurzame pand krijgt schuine daken, zodat straks veel daglicht naar binnen kan stromen. Hierdoor is het pand energiezuinig, zo hoeft onder andere de verlichting minder vaak aan. Het kantoor - gelijkvloers - moet gaan uitstralen hoe WEEVER b.v werkt, slagvaardig en laagdrempelig waarbij we samen een team vormen: 'Net als in een voetbalelftal is de spits net zo belangrijk als de verdediger, ze kunnen niet zonder elkaar en maken samen het elftal sterk', aldus Jelle Weever.

Deze diagonale geplaatste stalen kruizen zorgen voor extra stijfheid en voorkomen dat een gebouw bij harde wind gaat bewegen. Doorgaans worden deze windverbanden in de muren en plafonds weggewerkt. In het nieuwe WEEVER onderkomen is bewust gekozen om de verschillende bouwconstructies juist exta te benadrukken. Dit geeft het interieur van het kantoor een robuuste industriële uitstraling die perfect past bij een bouw en sloopbedrijf. Verder is er heel bewust gekozen voor een brede centrale gang en veel licht. Het pand moet immers bijdragen aan een prettig leefklimaat, geen beter licht dan daglicht.

Bekijk hier de foto galerij

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen