038 - 33 320 10 
info@weever.nl

Nieuwe Albert Heijn supermarkt moet 'visitekaartje' worden

Wethouder Gerrit-Jan Veldhoen heeft de laatste paal voor de nieuwe Albert Heijn met behulp van een flinke kraan de grond ingewerkt. De nieuwe supermarkt op het stationskwartier wordt ontwikkeld door BUN uit Almere en gebouwd door Weever bouw uit Kampen. Jan Bun: "We hebben inderdaad al heel wat Albert Heijn supermarkten in Nederland gebouwd, maar geen project is hetzelfde. Het blijft altijd weer een uitdaging en we willen hier met Weever nu onze mooiste supermarkt gaan neerzetten. We gaan altijd voor nog beter. Ik wil hier straks met trots kunnen winkelen, dan doen klanten dat ook. Het wordt een mooie, ruime, lekkere, grote Albert Heijn supermarkt. Ons bedrijf is een familiebedrijf, Weever is een familiebedrijf en verder zijn bijna alle andere betrokken partijen, lokale bedrijven. Dat vinden wij belangrijk. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen."

Voor Weever is de bouw van de supermarkt meer dan een mooie opdracht. Jelle Weever: "Dit gaat ons visitekaartje worden en het is een mooie aanvulling op ons portfolio. We willen dat alles zo perfect mogelijk verloopt. Ik ben er trots op dat een premium bedrijf als BUN ons deze opdracht gunt. Het is weer een bevestiging van de groei die we als bedrijf doormaken".

Jelle Weever ( links)  Bernard Sinnema & Jan Bun ondertekenen de contracten.

WEEVER bouw wil de nieuwe supermarkt realiseren met lokale partijen. "Het is onze bedrijfsfilosofie om zoveel mogelijk samen te werken met lokale bedrijven. We vinden het belangrijk om elkaar op lokaal niveau te helpen. Bovendien weten we zo als hoofdaannemer precies wat we mogen verwachten", aldus Jelle Weever. Die sterke voorkeur voor lokale betrokkenheid is ook belangrijk voor BUN Projectontwikkeling. Projectleider Bernard Sinnema meent: "Als het lokaal kan, doen we het lokaal. Dat sluit goed aan op de werkwijze van WEEVER. Daarnaast zijn we zelf, net als WEEVER, een familiebedrijf en werken we graag met andere familiebedrijven samen. WEEVER komt als bedrijf degelijk en betrouwbaar over. Ook dat was voor ons een belangrijke reden om te kiezen voor WEEVER."

Bijzonder aan het de bouw van de nieuwe supermarkt is dat de bouw van de appartementen nagenoeg gelijktijdig start. Jelle Weever: "Je krijgt straks twee verschillende bouwbedrijven die op min of meer dezelfde plek aan het werk zijn. Dat is wel een bijzondere uitdaging."

Met de bouw van het nieuwe winkelcentrum is nu ook definitief een einde gemaakt aan jaren van onderhandelen waarbij verzekeraar Delta Lloyd onderweg afhaakte en geen heil meer zag in de realisatie van het project bij het Stationskwartier. De Kamper wethouder Gerrit Jan Veldhoen is bovenal blij dat de bouw nu kan beginnen. "Kampen krijgt er straks een prachtig nieuw winkelcentrum bij. Het winkelcentrum wordt bovendien gebouwd met een aantal lokale bedrijven. Dit is goed voor de werkgelegenheid."

038 - 33 320 10

info@weever.nl