'Bouw was ook een kwestie van vertrouwen'

Duurzaam

Juni 2015 trok een lange sliert leerlingen van Basisschool De Groenling in IJsselmuiden in blije optocht naar hun spiksplinternieuwe school. Een prachtig gebouw met een landelijke uitstraling. Duurzaam gebouwd met veel natuurlijke materialen en een eigenzinnige indeling. Na de eerste rozewolk- maanden waarin bijna alles vanzelfsprekend beter, groter en mooier was, heeft inmiddels het ritme van de dagelijkse routines weer de overhand. Er moet als vanouds geleerd en gepresteerd worden in De Groenling. Wat heeft het nieuwe gebouw de leraren en de kinderen gebracht?

"Tevreden met eindresultaat"

Directeur Hotze Dirksma: ,,De school is ontworpen en gebouwd op basis van een programma van eisen dat we hadden opgesteld. Onderweg is het een en ander bijgesteld en veranderd, maar ik ben heel tevreden met het uiteindelijke resultaat. 't Klinkt misschien wat raar, maar ik ben nog steeds een beetje trots op wat met z'n allen hebben gerealiseerd. Ik ga elke dag met plezier naar school. In het oude gebouw was het bijvoorbeeld altijd een drukte van jewelste. In de gangen krioelden de kinderen om je heen en er was geen plek waar je ongestoord kon werken. Als hier de kinderen 's morgens binnenstromen en dat zijn er toch zo'n 270, verdwijnen ze als het ware heel snel in het gebouw. Mijn werkkamer zit tussen twee lokalen in. De kinderen hoor ik alleen als ze echt uit hun dak gaan en dan nog op een zacht niveau. Het gebouw is heel goed geisoleerd. Dat geeft wat het geluid betreft, een bepaalde rust. Elk lokaal en vertrek heeft zijn eigen klimaatregelaar met CO2 ventilator. Altijd lekker op temperatuur en toch frisse lucht''.

Basisschool de groenling

Kwestie van vertrouwen in de expertise

Hotze Dirksma praat gemakkelijk en graag over de nieuwe, duurzame Groenling. Of het nu gaat over de ruime lichtinval, de robuuste binten, de moderne leermiddelen, het leerplein, de aluminium kozijnen, het sedumdak of de vloerbedekking van gerecyled materiaal, Hotze Dirksma kent het waarom-en-hoe verhaal. "We waren geen experts in duurzaamheid, maar je leert snel bij. Daarnaast was het ook een kwestie van vertrouwen in de expertise van de bedrijven waar we mee samenwerkten. Behalve het duurzame aspect, was het ook een project met veel maat- en preciesiewerk. Bij ons stond voorop dat we bij voorkeur met plaatselijke bedrijven wilden samenwerken. WEEVER bouw b.v. kwam als beste uit de aanbesteding. Het was een extraatje dat WEEVER bouw b.v. duurzaam hoog in het vaandel heeft. De samenwerking gedurende het hele project was prettig. Altijd korte lijnen met Jelle Weever als ons directe aanspreekpunt, maar ook met de mannen op de werkvloer verliepen de contacten prima en laat ik projectmanager Ronald Vos niet vergeten. Die voelde ons perfect aan". Ook Jelle Weever kijkt met plezier terug op de realisatie van dit bijzondere project. "Er zaten ook voor ons nieuwe elementen in. Dat maakte het soms erg uitdagend, maar met de hechte samenwerking als basis, kan er veel. Hotze was voor ons bedrijf een unieke en fijn contactpersoon. Wij zijn met z'n allen heel trots op dit project."

'Bouw was ook een kwestie van vertrouwen'

De Groenling is gerealiseerd in samenwerking met Architectenbureau Van Den Berg, Planvast ontwikkeling, VDK installatiegroep, en Fien Installatietechniek en de betrokken adviseurs Goudsticker De Vries en installatie adviseur Invent.
Tot slot danken wij scholengemeenschap IRIS voor de prettige samenwerking en het gestelde vertrouwen ons ons bedrijf.

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Recente projecten

Van wijk en Olthuis Utiliteitsbouw

Van Wijk Olthuis aan de Genuakade in Kampen.

4 December 2015

Ruim duizend betonnen heipalen zijn de grond ingegaan op het terrein Van Wijk Olthuis aan de Genuakade in Kampen. Dit van origine uit Dronten afkomstige bedrijf gunde WEEVER bouw b.v. de opdracht op basis van de resultaten van eerdere opdrachten. In totaal gaat het om de bouw van een tankplaat van ongeveer 3500 vierkante meter.

Meer lezen
weever bouwt aan aanhangcars kampen

WEEVER bouwt nieuw onderkomen Aanhangcars Kampen

25 Januarie 2016

Als je van Kampen richting Emmeloord over de N50 rijdt kan het je nauwelijks ontgaan. WEEVER bouw b.v. heeft het nieuwe onderkomen van Aanhangcars Kampen gerealiseerd. Opvallend en functioneel.


Meer lezen

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen