038 - 33 320 10 
info@weever.nl

Nieuwbouw Carolus Clusius College officieel geopend

Afgelopen vrijdag 28 september werd het Carolus Clusius College in Zwolle na een jaar lang verbouwen en nieuw bouwen officieel geopend. Het was een feestelijke opening en het is fijn dat alle leerlingen nu eindelijk in 1 gebouw kunnen worden opgevangen. Dankzij de groei van het CCC was uitbreiding gewenst. Directeur Jacqueline Drok vertelt: “Vanaf het moment dat de school is opgericht, is de school alleen maar gegroeid. We hadden te kampen met een enorm ruimtegebrek.” De uitbreiding en optimalisatie van het huidige gebouw was dus hard nodig om goed en kwalitatief onderwijs te kunnen blijven bieden. En daarom werd er er uitbereiding van onderwijsruimte gerealiseerd in de vorm van 11 nieuwe lokalen. In totaal is er is ruim 2000m2 aan onderwijsruimte bijgekomen. Daarnaast is het bestaande gedeelte flink onder handen genomen. 

Het gebouw is nu erg open en transparant. Iedereen kan elkaar in de wandelgangen zien lopen want zorgt voor een open sfeer. Het scheikundelokaal is ook flink op geknapt. Drok vertelt: “Hier staat het nieuwste van het nieuwste. Er is nog geen enkele andere school met deze meubels. Dit blad bijvoorbeeld is van een speciaal soort kunststof dat bestendig is tegen chemicaliën." Ook zijn de beide ingangen verplaatst naar één centrale hoofdingang, het hart van de school. Drok is tevreden over het resultaat en is blij dat de verbouwing soepel is verlopen. “We zijn binnen de gestelde tijd en het budget gebleven.”

Voor Weever was het een mooi project om aan te werken. Behalve de tijdsdruk, het gegeven dat de lessen en tentamens ongestoord doorgang moeten vinden is het gebouw ook wat de bouw en ontwerp betreft, was het geen klus van dertien in een dozijn. Dat maakte niet alleen de uitdaging groter, het motiveerde ook. We kunnen nu met trots zeggen: kijk dat gebouw, daar hebben wij gebouwd. Een bijzonder project op een herkenbaar punt in Zwolle!

Wereldbol aan hoogste punt van nieuwbouw CCC

Jelle Weever directeur van het gelijknamige bouwbedrijf toonde zich tevreden over de behaalde resultaten tot dusver. "Behalve de tijdsdruk, het gegeven dat de lessen en tentamens ongestoord doorgang moeten vinden is het gebouw ook wat de bouw en ontwerp betreft, geen klus van dertien in een dozijn. Dat maakt de uitdaging voor onze mensen niet alleen groter, het motiveert ook. Het is altijd leuk om straks te zeggen, kijk dat gebouw, daar hebben wij gebouwd. Een bijzonder project op een herkenbaar punt in Zwolle, waar we met trots aan werken", vertelt Weever.

Herkenbaar en opvallend is het gebouw zeker. In het ontwerp van architectenbureau De Bruin staat de ruime vide die de twee bestaande gebouwen gaat verbinden centraal. Bijzonder zijn ook de vele schuine lijnen en de onderlinge aansluiting van de receptie, de expositieruimte, de wereldontvangstruimte, de collegezaal en de projectwerkplekken. Ook worden de ingangen aan de Kamperweg en Prinses Julianastraat verplaatst. De school krijgt één nieuwe hoofdingang aan de Kamperweg. Op 1 mei moeten alle werkzaamheden zijn afgerond. Wie binnenkort een kijkje wil nemen in het gebouw kan zaterdag 20 januari van 09.30 tot 13.30 uur tijdens het Open Huis binnenwandelen.

038 - 33 320 10

info@weever.nl