WEEVER bouw start met Carolus Clusius College in Zwolle

We zijn met WEEVER bouw gestart met de ver- en nieuwbouw van het Carolus Clusius College in Zwolle. Voor de defintieve start van de werkzaamheden organiseerde de school een inloopbijeenkomst voor leerlingen, ouders, medewerkers en buurtbewoners om de definitieve plannen te presenteren. Tijdens de bijeenkomst konden er vragen worden gesteld over de ingrijpende verbouwing die WEEVER in samenwerking metde VDK installatiegroep gaat uitvoeren.

Samen met de VDK Installatiegroep van Frans van der Kolk hebben we de nodige ervaring met dit soort complexe verbouwingen om tot een aansprekend eindresultaat te komen. Hier kan iedereen de komende jaren weer trots op zijn", aldus Jelle Weever.

Met de ver- en nieuwbouw van het CCC wordt de totale onderwijsruimte uitgebreid en wordt een gedeelte van de lokalen gerenoveerd. De modernisering van de nieuwe scheikundelokalen en de komst van een collegezaal zijn daarbij de boegbeelden. Ook worden de ingangen aan de Kamperweg en Prinses Julianastraat verplaatst en krijgt de school één nieuwe hoofdingang aan de Kamperweg.

In het ontwerp voor de verbouwing staat de ruime vide die de twee bestaande gebouwen gaat verbinden, centraal. In het ontwerp van architectenbureau de Bruin wordt over alle niveaus ontmoeting en zichtbaarheid gestimuleerd. Bijzonder in het gebouw worden de vele schuine lijnen en de aansluiting van de receptie, de expositieruimte, de wereldontvangstruimte, de collegezaal en de projectwerkplekken, op de vide.

‘We zijn ontzettend trots op dit ontwerp, waarmee we een mooie uitbreiding van de onderwijsruimte voor onze leerlingen creëren’, aldus Jacqueline Drok, directeur van het CCC.

Veiligheid staat voorop

Tijdens de verbouwing gaan de lessen gewoon door, geluidsoverlast wordt zoveel mogelijk beperkt en voorkomen, zodat leerlingen ongestoord onderwijs kunnen volgen. Natuurlijk staat de veiligheid van de leerlingen, medewerkers en bezoekers voorop.

De ver- en nieuwbouw van het CCC wordt halverwege 2018 afgerond.

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen