Circulair bouwen in de praktijk

In de praktijk betekent circulair bouwen en slopen; werken aan  een duurzame gesloten kringloop en slim gebruik maken van de grondstoffen zodat deze oneindig gebruikt kunnen worden. Met de bedrijfsactiviteiten bouw, slopen en puinbreken begeeft Weever zich al op het snijvlak van circulariteit.

Circulair bouwen en demonteren is relatief nieuw in de bouwwereld. Verreweg de meeste bedrijven van groot tot klein in de branche, zijn zich ervan bewust dat ze mee moeten in deze ontwikkeling. Maar hoe en wanneer blijft voor velen voorlopig nog een vraagteken. Familiebedrijf Weever bestaande uit vader Bert en zijn twee zoons Bart (directeur sloop) en Jelle (directeur Bouw) loopt niet weg voor haar verantwoordelijkheid en is bereid hierin het voortouw te nemen.

Weever  heeft zich ten doel gesteld te bouwen aan een toekomstbestendige, stabiele en groene organisatie. Het thema is niet nieuw in de organisatie. Begin jaren 90 was het bedrijf al actief met het scheiden van afval, had ze – achteraf te vroeg – in de beginjaren van dit millennium reeds een handel in gebruikte bouwmaterialen, studeerde Jelle Weever af op duurzaamheid en maakt het bedrijf in veel projecten al diverse energietransities. Die kennis en ervaring wordt breed gedeeld.

Met de benoeming van een Kwartiermaker Circulariteit, in de persoon van Peter Spijkerman, is Weever  het eerste middenkader aannemingsbedrijf in Nederland met een dergelijke specifieke functie in eigen huis. Met de benoeming bewijst Weever serieus werk te maken van de overgang naar circulair bouwen en slopen.

Contact gegevens

Haatlanderdijk 6 
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Algemene voorwaarden Weever
1. Voorwaarden aanneming
2. Voorwaarden inkoop werk
3. Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Stel een vraag