Luttelgeest

Hard werken aan de isolerende ondergrond en betonnenbasis in Luttelgeest. Bekijk de video

In Luttelgeest vordert de bouw van het tweede migrantendorp in opdracht van Level One Uitzendbureau gestaag. Frankema Multivloeren stortte eerder al het eerste gedeelte van de strakke betonnen vloeren van de in totaal 150 tweepersoonswoningen. Het Creiler familiebedrijf is bij uitstek geschikt voor deze omvangrijke opdracht. De vloeren van Ziggodome, Amsterdam Arena, het Gelredome en dichterbij huis, het PEC Zwolle stadion, staan al op naam van Frankema, dat niet voor niets één van de vaste partners van WEEVER bouw is.

De WEEVER bouwploeg bracht de isolerende ondergrond aan. Opvallend hierbij is dat er geen gebruik werd gemaakt van heipalen. Behalve uit kostenoverwegingen zijn de heipalen ook achterwege gelaten met het oog op duurzaamheid. Indien er door welke omstandigheden dan ook, geen behoefte meer aan de huizen is, kan het dorp betrekkelijk snel worden verwijderd.

Bouwvergadering

Alle partnerbedrijven van WEEVER rond de tafel om de bouwagenda door te nemen

Organisatie van de bouw in Luttelgeest

één van de belangrijkste onderdelen

 Half juli was het 'alle hens aan dek' op het woonpark  om de overvloedige regenval de baas te blijven. Juist toen de verschillende vloeren voor de huisjes van arbeidsmigrantendorp werden gestort, kwam er bijzonder veel hemelwater naar beneden.

De bouwput aan de Kuinderweg veranderde in no-time in een zompig veld waar het moeilijk werken was. WEEVER uitvoerder Jan van der Steeg meende: "Het was lastig en hard werken. Het leek erop dat we achter op het tijdschema van de totale bouw zouden raken. Gelukkig hebben we het oponthoud kunnen wegwerken, maar eenvoudig was dat niet". 

De realisatie van het dorpje in de Flevopolder dat onderdak gaat bieden aan 300 arbeidsmigranten is vooral in organisatorisch opzicht, een niet te onderschatten klus. Volgens een nauwgezet schema moeten de verschillende onderaannemers hun opdrachten vervullen.

Zo werkte een klein dozijn Poolse arbeidsmigrantenaan de Schilling in Emmeloord hard en zeer gestructureerd aan de productie van de verschillende wanden van arbeidsmigrantenwoningen. De productie van de prefabwanden verliep volgens een strak werkschema. "We hebben veel geleerd van het eerste project in Swifterbant. De mensen die hier werken zijn door ons opgeleid. Ze wisten precies wat ze moeten doen. Al het hout kwam op maat binnen. De verschillende onderdelen waren gemerkt. Alles voor, wat wij bijvoorbeeld de D wanden hadden genoemd, krijgt een D mee.………..  OP de vaart erin te houden werden ze extra beloond als er boven de norm werd geproduceerd. Dat werkt altijd. Ik heb de mannen zelfs een paar dagen extra vrij moeten geven. We konden hier in de productiehal de wanden op een bepaald moment niet meer kwijt. Zo hard ging het! ", keek projectleider Dirk Jager tevreden terug op de werkwijze.

Door de winterse weersomstandigheden stond het bouwschema in Swifterbant, waar het eerste arbeidsmigrantendorp werd gebouwd sterk onder druk. Dit jaar is voor het project in Luttelgeest extra rekening gehouden met mogelijk harde wind en zware buien. De organisatie van de bouw, van het arbeidsmigrantendorp in Luttelgeest is één van de belangrijkste onderdelen om het project succesvol af te kunnen ronden. Veel en vaak overleg met de verschillende onderaannemers en WEEVER bouw is gedurende de hele looptijd van het project noodzaak om de verschillende werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Elke schakel in de bouwketen is daarbij van essentieel belang. Dat geldt zeker voor de productie en de plaatsing van de prefabwanden. Planning is nu dat er in de eerste week van plaatsing 10 woningen verrijzen en 15-20 woningenper week, in de weken die daarop volgen.

De realisatie van het dorpje in de Flevopolder dat onderdak gaat bieden aan 300 arbeidsmigranten is vooral in organisatorisch opzicht, een niet te onderschatten klus. Volgens een nauwgezet schema moeten de verschillende onderaannemers hun opdrachten vervullen. 

Oponthoud zoals langdurige regenval, waardoor er 'even' geen beton gestort kon worden, geeft een stevige kink in de kabel die direct moet worden opgelost. De ervaring die WEEVER vorig jaar opdeed bij de bouw van het eerste mirgrantendorp aan de Visvijverweg in Swifterbant, komt daarbij goed van pas.

Migrantenwoningen schieten uit de grond

Ook in de vakantieperiode is er flink doorgebouwd aan het arbeidsmigrantendorp in Luttelgeest. Met de in Emmeloord gemaakte prefabwanden, schoten de migrantenwoningen als jong groen uit de grond en kwamen de eerste woningen onder dak.
Bekijk de video hieronder.

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact gegevens

Haatlanderdijk 6 
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Algemene voorwaarden Weever
1. Voorwaarden aanneming
2. Voorwaarden inkoop werk
3. Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Stel een vraag