038 - 33 320 10 
info@weever.nl

Manager circulaire economie aan het werk bij Weever

Als eerste middenkader aannemingsbedrijf in Nederland heeft de Weevergroep uit Kampen in de persoon van Peter Spijkerman, een manager circulaire economie benoemd. Weever wil hiermee laten zien serieus werk te maken van de overgang naar circulair slopen en bouwen. In de praktijk betekent dit; werken in een duurzame gesloten kringloop en slim gebruik maken van de grondstoffen zodat deze oneindig gebruikt kunnen worden. Met de bedrijfsactiviteiten bouw, slopen en puinbreken begeeft het bedrijf zich in haar ogen op het snijvlak van circulariteit.

Groene organisatie
"Circulariteit gaat verder dan hergebruiken van materialen en het duurzaam gebruik van energiebronnen. Ons toekomstbeeld is dat we over enkele jaren praten over een circulaire ontmanteling in plaats van slopen en dat we circulaire gebouwen opleveren die volledig te hergebruiken zijn. Circulaire economie betekent ook dat er veel zal worden samengewerkt met overheid, financiële instellingen, leveranciers, collega ondernemers en natuurlijk de klanten!", vertelt directeur bouw Jelle Weever. Samen met zijn broer Bart (directeur sloop) heeft hij zich ten doel gesteld te bouwen aan een toekomstbestendige, stabiele en groene organisatie. Het thema is niet nieuw in de organisatie. Begin jaren 90 was het bedrijf al actief met het scheiden van afval, had ze – achteraf te vroeg – in de beginjaren van dit millennium reeds een handel in gebruikte bouwmaterialen, studeerde Jelle Weever af op duurzaamheid en nam het bedrijf in veel projecten al deel in diverse energietransities.

Slot Roggebot
Peter Spijkerman gaat zich in eerste instantie richten op het in kaart brengen van de bestaande circulaire bestandsdelen die al in de brede Weever groep aanwezig zijn. Zaterdag 17 maart kon Spijkerman zijn eerste wapenfeiten al optekenen. Om 12.00 uur werd de eerste steen gelegd van Slot Roggebot aan de Vossemeerdijk 6 in Dronten. Weever stelde voor de duurzame realisatie van dit landgoed verschillende sloopmaterialen beschikbaar die uit de oude huishoudschool zijn gekomen."Fantastisch aanbod. We hopen een groot gedeelte van de houten spanten te kunnen hergebruiken in de dakconstructie!" , aldus een enthousiaste Spijkerman die zelf een van de gedreven initiatiefnemers is van het bijzondere project in de bossen van Roggebot.

038 - 33 320 10

info@weever.nl