Verbondenheid en internationalisering inzet 
sponsoring Internationale Hanzedagen

De WEEVER groep en Graansloot zijn sponsoren van de Internationale Hanzedagen die van 15 tot 18 juni in Kampen worden gehouden.  "Wij willen op meerdere manier participeren in de Internationale Hanzedagen, omdat het wij ook zien als een onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het is belangrijk dat dergelijke evenementen in onze stad worden gehouden, mede omdat ze de economische verbondenheid en de internationalisering versterken", aldus Jelle Weever, directeur WEEVER bouw en ambassadeur van het evenement

Officiële vertegenwoordigers van zo'n 120 Hanzesteden uit binnen en buitenland, duizenden ondernemers, en naar verwachting enkele honderdduizenden particuliere bezoekers, komen naar Kampen om de 37ste editie van het Hanzespektakel mee te maken. Behalve als toeristisch evenement hebben de internationale Hanzedagen als doel de onderlinge relaties tussen de (Europese) Hanzesteden en bedrijven te versterken en uit te breiden.  

]

Kampen heeft als organiserend gastheer gekozen voor de combinatie van historie en traditie in een modern jasje met als centraal thema: Water Verbindt. De focus tijdens het congres op vrijdag 16 juni ligt op de innovatieve ontwikkelingen rondom de thema's; waterveiligheid en klimaatadaptatie. Graansloot Kampen bv, een innovatief, toonaangevend op en overslagbedrijf in Europa, is begin en eindpunt van de Zuiderzeehaven tour tijderns de Hanzedagen. Deelnemers aan de Zuiderzeehaven tour krijgen bovendien een rondleiding door het bedrijf. 

Het programma van de internationale Hanzedagen is verdeeld in verschillende kwartieren en ziet er in grote lijnen als volgt uit:

Hoofdpodium, het Hanzekwartier op het Van Heutszplein; 
Het Museumkwartier rondom het Stedelijk Museum Kampen, met kunstenaars uit diverse Hanzesteden;
Het Prinsenkwartier,  met verrassende theaterbeleving;
Het Havenkwartier met de Koggewerf als middelpunt en tevens het vertrekpunt voor schepen die rondvaarten verzorgen;
De Hanzemarkt, diverse Hanzestede presenteren zich op gezellige markt;
Het Groene Hart , middelpunt van de slag om Kampen, een groot ridderspektakel;
Oudestraat, gezellig winkelhart met muziek op de diverse pleinen.
Internationaal Congres ‘Water en Economie (vrijdag 16 juni)
Meer over het uitgebreide programma vind je via: http://bit.ly/2omRyzK
Traditie en ambitie hand in hand tijdens Hanzecongres

Met de organisatie van het Hanzecongres tijdens de Internationale Hanzedagen geven Kampen en de provincie Overijssel op donderdag 15 juni een eeuwenoude traditie, een ambitieuze impuls. De oude traditie van verenigen, versterken en verrassen, biedt met het programmathema: 'Water Connects'  met bedrijfsbezoeken meer interactie. Waar het water de Kampenaren in de middeleeuwen letterlijk naar de handel toe dreef, wordt het thema water tijdens het congres bovendien in een veel breder perspectief bekeken. Zo krijgen de bezoekers een goed beeld, hoe de regio IJssel-Vechtdelta nu en in de toekomst om wil gaan met waterveiligheid, economie en klimaat. 


Het Hanzecongre is een uitgelezen mogelijkheid voor ondernemers, bestuurders en ambtenaren om nieuwe internationale contacten aan te gaan en samenwerkingen tot stand te brengen. De groep ambassadeurs met onder andere Jelle Weever in de gelederen speelt hierbij een belangrijke ondersteunende rol. "Kort samengevat is het vooral de bedoeling dat wij als ambassadeurs, andere ondernemers enthousiast maken voor deze regio."

Op donderdag 15 juni krijgen ondernemers uit alle windstreken van Europa, in Kampen een businessprogramma op maat gepresenteerd. Hierbij worden verschillende thema's aangeboden. Van innovatie bij familiebedrijven tot samenwerking in het toerisme. In gezelschap van de ambassadeurs die als persoonlijke buddies fungeren, brengen de internationale ondernemers bezoeken aan bedrijven in de topsectoren van deze regio. De ondernemers hebben de bedrijven zelf vooraf kunnen selecteren. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de historische binnenstad van Kampen en een diner. Bekijk via http://bit.ly/2pZDJVl  het volledige congresprogramma. 

Kroontje voor werkwijze Leger des Heils

Het Leger des Heils Overijssel heeft een welverdiende 'Kroon op het werk' gekregen. Jelle Weever van WEEVER bouw uit Kampen overhandigde de estafetteprijs voor duurzaam personeelsbeleid maandagmiddag 22 augustus aan John van Voorst tijdens een feestelijke bijeenkomst in het onderkomen van het Leger des Heils in Zwolle.
De kroontjesestafette is een aantal jaren geleden in het leven geroepen door het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid. Het NPDI hoopt hiermee een lans te breken voor het creëeren van een gezond en plezierig werkklimaat, waar mensen langdurig wel bij varen. "Steeds meer bedrijven zien hier de waarde van in en gaan ermee aan de slag", is de ervaring van voorzitter Joke Storm.


Een jaar geleden ontving WEEVER de trofee uit handen van wijnhandel/likeurstokerij Siebrand uit IJsselmuiden. Het persoonlijke en betrokken personeelsbeleid van het Kamper bouwbedrijf - wat zich onder meer uitbetaalt in betrokken personeel en weinig verloop - gaf daarbij de doorslag. "Nu is het onze beurt de prijs door te geven", aldus Jelle Weever. Daarvoor ging hij niet over een nacht ijs. "We hebben gekeken naar en gesproken met meerdere organisaties. De ongedwongenheid bij het Leger des Heils en de inzet voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt was ons al eerder opgevallen. Maar wat ons met name trof, was de volwaardige positie en respectvolle behandeling van vrijwilligers."
"Natuurlijk zijn we vereerd met deze prijs", reageert John van Voorst. "Wij zien al onze medewerkers, professionals en vrijwilligers, als ons bedrijfskapitaal. Met ons vrijwilligersbeleid willen wij mensen de kans geven de stap te zetten naar scholing of betaald werk. En deze prijs is voor ons weer een uitdaging om het nóg beter te doen."

Bij WEEVER hebben wij oog voor people, planet en profit:

People:
Wij doen ontwikkelingshulp in Cambodja, geven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans, bieden medewerkers de ruimte zich te ontplooien waarbij sprake is van duurzame inzetbaarheid van personeel, zijn een erkend leerbedrijf en vervullen een secretariaat van het VSPB samenwerkingsverband uit Zwolle.

Planet:
Wij gaan verstandig om met reststoffen, passen milieuverantwoorde bouwstoffen toe, hebben oog voor het gebruik van een gebouw, werken met milieuvriendelijke machines en wij zitten in een adviescommissie duurzaamheid van Bouwend Nederland.

Profit:
Wij gaan op zoek naar de balans tussen milieu en kostenbesparing, werken veelal met vaste partners op basis van kwaliteit en richten ons op het ontwikkelen van doordachte werkprocessen.


Hopefull Children Center Cambodja

In 2007 bezocht algemeen directeur Bert Weever Cambodja, een land in zuidoost Aziƫ. De armoede was aangrijpend, het leefklimaat erbarmelijk; veel kinderen raken al op jonge leeftijd hun ouders kwijt.
Bert ontmoette Kim Ny, een invalide man die thuis weeskinderen verzorgde en onderwijs gaf. Dat bracht hem op het idee daar een weeshuis te bouwen. Terug in Nederland ondernam hij direct actie.

Bouwkundig ontwerp- en adviesbureau Zeinstra maakte een ontwerp voor het weeshuis, WEEVER en een naaste relatie namen het financiƫle aspect voor hun rekening. Eind 2008 werd het weeshuis officieel geopend. Een fantastisch moment, en onze waardering gaat in het bijzonder uit naar Kim Ny. Ondanks zijn handicap is hij erin geslaagd om in zeven maanden dit resultaat te bereiken. Het gebouw dat er nu staat, heeft een multifunctionele bestemming; het biedt onderdak aan twintig weeskinderen, fungeert als buurthuis en er wordt aan ruim 140 kinderen Engels en Khmer onderwijs gegeven. Met een project als dit worden de gelden direct, voor de volle honderd procent, ingezet voor een goed doel. De effectiviteit en slagvaardigheid zijn indrukwekkend en weerspiegelen de bedrijfscultuur van WEEVER.

Bezoek de website

Sportsponsoring

Topsporters jagen dromen en doelen na. Dit vraagt om vasthoudendheid, doorzettingsvermogen en talent. Deze instelling komt overeen met onze ondernemersgeest. WEEVER heeft de afgelopen tien jaar drie plaatselijke auto- en motorsporttalenten ondersteund die nationale titels hebben behaald. Daarnaast ondersteunt WEEVER diverse andere plaatselijke sportverenigingen.

Nominatie MVO award

September 2013
Trots kunnen wij melden als enige niet conceptmatige aannemer uit de regio genomineerd te zijn voor de publieksronde van de regionale MVO award verkiezing. Ons bedrijf kent een lange historie waarbij wij altijd onze normen en waarden hebben nagestreeft. Het is leuk te zien dat dit beloond is met deze verkiezing. Op de website staat het volgende achter onze naam:

Duurzaam ondernemen is een van de bouwstenen die WEEVER uit Kampen tot een stabiel familiebedrijf maakt. Elke generatie heeft oog voor mens en milieu.

We slopen verantwoord en gebruiken bij de bouw duurzame materialen. Daarnaast denken we ook na over gebruikerslasten en een gezond binnenklimaaten denken hier proactief in mee. Onze mensen geven wij, ondanks eventuele beperkingen, de tijd en ruimte om het vak te leren. Iedereen kan zijn talenten ontwikkelen, wat tevens tot uiting komt in onze sponsoractiviteiten. Zo zijn wij een van de hoofdsponsoren van voetbalvereniging IJVV en steunen daarnaast ontzettend veel (sport)verenigingen. Het verenigingsleven zien wij als de spil van de samenleving. Ook hebben wij jarenlang auto- en motorsporttalenten ondersteund. Duurzaam ondernemen is voor WEEVER meer dan verantwoord bouwen. Wij zetten ons in voor een solide samenleving.


Lees en schrijfvaardigheid

Een brief van de verzekering lezen, een formulier invullen: het is niet voor iedereen even makkelijk. Laaggeletterden of functioneel analfabeten hebben vroeger meestal leren lezen en schrijven, maar de kennis daarna niet meer in de praktijk gebracht. Een cursus volgen? Die drempel ligt hoog, de meesten schamen zich. Lastige situaties en talloze smoesjes volgen.

Bij WEEVER vinden we het belangrijk hierin actie te ondernemen. Daarom stimuleren wij werknemers zichzelf te ontwikkelen.

Contact gegevens

Haatlanderdijk 6 
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Algemene voorwaarden Weever
1. Voorwaarden aanneming
2. Voorwaarden inkoop werk
3. Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Stel een vraag