TRANSFORMATIE ROC UTRECHT

Unieke transformatie ROC officieel afgerond

Krachtstation Kanaleneiland, ook bekend als Stadsoase Utrecht is onlangs officieel geopend. De Stadsoase was een leegstaand ROC schoolgebouw dat door WEEVER in de afgelopen maanden is omgebouwd tot een woon- en werkgemeenschap in het hartje van de Domstad. Bijzonder aan het project was de zelfwerkzaamheid van de toekomstige bewoners. Door de studenten mee te laten werken kon aanzienlijk op de kosten worden bespaard, zodat de transformatie haalbaar en betaalbaar werd. In ruil voor de zelfwerkzaamheid ontvingen de studenten een korting op de huurprijs. De opening met enkele honderden belangstellenden, ging gepaard met veel feestgedruis, officiële handelingen en toespraken.

Voor Nathan Rozema initiatiefnemer en directeur van onderzoekbureau het Labyrinth, was het vooral het moment om na maar liefst 11 jaar, officieel de kroon het werk te zetten. "Eindelijk is het zover. Geweldig", zei Rozema na zijn speech terwijl hij werd bedolven onder bedankjes en bloemen.
"Typisch zo'n project waarbij je eindeloos geduld en een lange adem moet hebben om het tot een goed einde te brengen. Met de windturbines in Kampen zijn wij ook in totaal 14 jaar bezig geweest. Mooi dat dit nu afgerond is", aldus Jelle Weever die met een uitgebreide Weever-afvaardiging aanwezig was in Utrecht.

Lees meer

Afgelopen zomer startte Weever  b.v. de transformatie van een leegstaand, voormalig ROC in Kanaleneiland tot Stadsoase Utrecht, een studentenwooncomplex met 216 kamers, bedrijvigheid, ateliers, horeca, bioscoop, kinderopvang en stadstuin voor de hele buurt. Een groot ‘do it yourself’ project in Nederland waarbij studenten samenwerken met bouwlieden aan hun toekomstig onderkomen. 

Lees meer

'Gipswandjes zetten is het leukst'
Studenten Stadsoase aan het woord

Lees meer

Welig tierend onkruid moet straks wijken voor de moestuin van De Stadsoase

Lees meer

Duurzaam en betaalbaar verbouwen, door hergebruik

Lees meer

'Ze zijn heel enthousiast bezig. Tja, ze komen hier zelf te wonen en dat stimuleert natuurlijk enorm' 

Lees meer

Nieuwe invulling Kantoor Venlo

Leegstaande kantoorgebouwen die worden omgebouwd tot woningen. Een typisch verschijnsel van deze tijd dat in de toekomst steeds vaker zal gebeuren. WEEVER bouw b.v. haalde in gemeente Venlo een soortgelijke opdracht binnen.

De WEEVER bouwploeg trok naar het Limburgse landom aldaar een kantoorgebouw om te bouwen tot een appartementencomplex van in totaal 36 studentenwoningen. "Interessante opdracht, die we hebben gekregen door vooral heel goed te kijken naar de typische karaktereigenschappen van het gebouw en die vervolgens weer slim te gebruiken voor de nieuwe appartementen", vertelt directeur Jelle Weever.
De opdracht werd uiteindelijk nog voor de bouwvakantie afgerond. Dat de klus in Limburg moest worden geklaard was volgens Jelle Weever nauwelijks van invloed op het tijdsbestek. "We werken met ons bedrijf landelijk en zijn afstanden gewend. Bij dit soort opdrachten maken we bij voorkeur altijd gebruik van onze belangrijkste keypartners uit de regio Kampen. We weten wat aan ze hebben. Daarnaast werken we ook samen met lokale bedrijven uit Venlo en omgeving", aldus Jelle Weever.

WEEVER transformeert  kantoorgebouw tot appartementencomplex

 WEEVER transformeerde op slimme wijze een kantoorgebouw tot appartementencomplex met 36 studentenwoningen, elk met eigen badkamer en keuken.

Op de hiernaast afgebeelde foto zijn de eerste keukens  er net ingemonteerd. De klus werd eind juli succesvol geklaard en naar ieders tevredenheid opgeleverd.
Lees meer

WEEVER bouw b.v. en WEEVER sloopwerken b.v.
IJzersterk duo in creatieve  kantoor transformaties

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen