Kantoortransformatie in Venlo

Weever bouw b.v. zit er liefst bovenop.

Structuur, regelmaat en zakelijk overleg voorkomt misverstanden, ergenis en bespaart geld. Bouwvergaderingen zijn om die redenen een absolute noodzaak, zeker voor grote projecten. Wiebren de Boer, bedrijfsleider van WEEVER b.v. weet er alles van. Voor een project in Venlo waar WEEVER een kantoortransformatie uitvoert, reist hij regelmatig naar het zuiden. In de Limburg verbouwt WEEVER samen met andere Kamper bedrijven als Installatiebedrijf Fien en Elektrotechnisch bureau Ten Brinke, een kantoorgebouw tot een mooi wooncomplex met 36 appartementen voor studenten. Een veelomvattende opdracht. Om de situatie ter plekke te bekijken en de vorderingen, stagneringen en veranderingen direct met de andere betrokkenen, zoals nevenaannemers, verhuurdersorganisatie en de opdrachtgever, te kunnen bespreken, is een regelmatig, structureel zakelijk overleg in de vorm van een bouwvergadering een vereiste.

"Ja, zo'n bouwvergadering kost relatief gezien veel tijd, maar het is wel noodzakelijk. Op de bouwplaats zie je direct wat er aan de hand is. In het persoonlijke gesprek proef je ook direct de sfeer en niet onbelangrijk; je kunt op de bouwlocatie meestal de oplossingen snel in werking zetten".
In Venlo aangekomen, doet De Boer, na een autoritje van ongeveer 2 uur, direct een rondje- bouwplaats. De kantoortransformatie is de laatste fase ingegaan. Over enkele weken moet het pand opgeleverd worden. Op alle verdiepingen is dan ook volop bedrijvigheid, maar alles onder een strakke regie. De werkzaamheden van de verschillende aannemers worden continu op elkaar afgestemd en de agenda's vergeleken.
Jan van der steeg, WEEVER 's 22-jarige uitvoerder in Venlo, draagt de verantwoording ter plekke met een gemak en vertrouwen alsof hij nooit anders heeft gedaan. "Hiervoor heb ik een groter project gedaan, vergeleken daarbij is dit niet heel ingewikkeld. Het werk hier, moet wel heel goed gepland verlopen. Je kunt als uitvoerder niet alle detalis weten, maar ik zie wel veel en vooral de grote lijnen moeten kloppen", vertelt van der Steeg die tijdens de gehele kantoortransformatie op een vakantiepark verblijft. "Eten doen we hier op de bouw en we slapen in een vakantiehuisje. Niks mis mee hoor, maar omdat het seizoen nu is begonnen, zitten we wel elke week in een ander huisje".Na het rondje bouwplaats schuiven alle betrokkenen, in een geïmproviseerde ruimte aan een tafel met wat stoelen.

Jan van der Steeg heeft twee grote verfblikken, gestapeld en tot kruk gepromoveerd. Installatie bedrijf Fien heeft ook een van de jonge talenten uit het bedrijf afgevaardigd; werkvoorbereider Gerrit Jan Gnodde. Hij neemt net als zijn leeftijdgenoot aan tafel plaats op twee grote gestapelde verfpotten. Tegenover hem, luistert William van der Hoek werkvoorbereider van Ten Brinke uit IJsselmuiden aandachtig mee.
"Ik werk sinds 1994 bij Ten Brinke. Ik kan me niet anders heugen dan dat we samenwerken met WEEVER. Daardoor weten we wat we aan elkaar hebben. De sfeer onder elkaar is altijd goed. We bespreken dat wat moet, maar een gebbetje tussendoor kan ook. Door al die jaren is er altijd een goede basis", vertelt de IJsselmuidenaar.

Johan Boeve van Provascon Investment uit Oosterbeek is als opdrachtgever uiteraard ook aanwezig bij de bouwvergadering. Ook hij kijkt met een tevreden gevoel op het verloop van de kantoortransformatie tot dusver.
"Van begin tot het einde is de samenwerking goed geweest. De verhouding kwaliteit en prijs is netjes, ze communiceren goed en als er onverwachte tegenvallers opdoken, kwamen we er goed overleg uit. Weever heeft hele coöperatieve houding", besluit Boeve.

LINKS:
Installatiebedrijf Fien:  http://www.cofien.nl
Provascon Investment:   http://www.provascon.com
Ten brinke:   http://www.johtenbrinke.nl

Recente projecten

Van wijk en Olthuis Utiliteitsbouw

Van Wijk Olthuis aan de Genuakade in Kampen

4 December 2015

Ruim duizend betonnen heipalen zijn de grond ingegaan op het terrein Van Wijk Olthuis aan de Genuakade in Kampen. Dit van origine uit Dronten afkomstige bedrijf gunde WEEVER bouw b.v. op basis van positieve resultaten van eerdere samenwerkingen, de opdracht voor de bouw van een tankplaat van ongeveer 3500 vierkante meter.

Meer lezen
weever bouwt aan aanhangcars kampen

WEEVER bouwt aan nieuw onderkomen Aanhangcars Kampen

25 Januari 2016

Als je van Kampen richting Emmeloord over de N50 rijdt kan het je nauwelijks ontgaan. WEEVER bouw b.v. realiseerde hier een modern, functioneel en opvallend nieuw onderkomen van Aanhangcars Kampen dat het product van het bedrijf op een niet te missen manier 'in de etalage' zet.

Meer lezen

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen