Bouw Internationaal trainingscentrum Enercon

WEEVER krijgt vrije hand bij uitbreiding 

Internationaal trainingscentrum Enercon

Enercon blijft zijn activiteiten in Emmeloord uitbreiden. Aan de Franc 17 op het industrieterrein De Munt in Emmeloord is een WEEVER bouwploeg  doende om het reeds bestaande trainingscentrum van de Duitse van windturbine fabrikant Enercon , uit te breiden. Het vernieuwde en verbouwde trainingscentrum moet op korte termijn wekelijks plaats gaan bieden aan zo'n 100 cursisten uit alle windstreken van Europa. Vervanging van het dak, vijf nieuwe leslokalen en verschillende toiletgroepen moeten in week 11 van dit jaar in gebruik kunnen worden genomen. Vanaf dat moment moet het internationale trainingscentrum weer 100 %  operationeel zijn. Gedurende de werkzaamheden hanteert Enercon een aangepast lesprogramma, zodat de opleiding van nieuwe windturbinespecialisten, door kan gaan.

Soepele samenwerking

"De klimtorens voor de cursisten staan nog in de hal waar we werken en worden ook regelmatig gebruikt. Daar haar hebben wij geen last van. Voor ons is het met name van belang dat we strak op de planning werken en zorgen voor een soepele samenwerking met onze belangrijkste onderaannemers zoals Ten Brinke, Fien en Plender ", legt Wiebren de Boer, bedrijfsleider WEEVER bouw uit. 

WEEVER is door Enercon bewust in een coördinerende en leidinggevende rol geplaatst. "We hebben WEEVER wat de organisatie betreft, volledig de vrije hand gegeven. Dat ontzorgt ons en voorkomt conficten in de planning", licht Henri Snijder toe, normaal gesproken is hij de help- and safety manager bij Enercon voor de Benelux, maar nu tijdens de verbouwing, ook de tijdelijk projectmanager. 

20.000 werknemers

Enercon is de laatste jaren razendsnel gegroeid en heeft momenteel zo'n 20.000 mensen op de loonlijst in Europa. Het bedrijf heeft hierdoor het een grote behoefte aan vakkundig opgeleid personeel. Werken in en aan de windturbines is specialistisch, niet van gevaar ontbloot en relatief nieuw. Bovendien zijn de windturbines van Enercon uniek. De turbines werken met een direct aangedreven generator die de traditionele tandwielkast overbodig maakt. Om plaats te kunnen bieden aan deze grote generatoren hebben de gondels bovenin de windturbines van Enercon een duidelijk herkenbare eivorm gekregen.

VOC-mentaliteit

"Je ziet nu dat de eerste Regionale Opleidings Centra in Nederland voorzichtig beginnen met 'windopleidingen.' Maar voorlopig leiden wij de meeste mensen voor een functie in ons bedrijf zelf op. Dat gebeurt hier in Emmeloord, straks ook volop. Enercon heeft gekozen voor uitbreiding van de vestiging in Emmeloord, vanwege de gunstige liging. Maar ook omdat Nederlanders bewezen gemakkelijk zijn in de omgang met buitenlanders. We spreken bijna allemaal wel wat Engels en daarnaast staan wij bekend als een ondernemend volk, dat nieuwe ontwikkelingen altijd een kans wil geven. Een beetje nog die VOC-mentaliteit van vroeger", vindt Snijder.

De uitbreiding betekent een mooie opsteker voor ondernemend Emmeloord dat de eerste vruchten al geplukt heeft. Vanaf week 11 maakt een nieuwe toestroom van wekelijks 100 Enercon-cursisten zijn opwachting. De eerste afspraken met een grote hotelketen en een plaatselijke cateraar zijn inmiddels al gemaakt.

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen