038 - 33 320 10 
info@weever.nl

in Zwolle werkt WEEVER samen met partner VDK-installatiegroep

Bij de nieuwbouw en gedeeltelijke verbouw van Carolus Clusius College in Zwolle werkt WEEVER samen met partner VDK-installatiegroepVDK was vanaf het begin actief in dit project.  In deze fase wordt bijvoorbeeld de vloerverwarming door VDK geïnstalleerd. De ver- en nieuwbouw van het CCC is ook voor VDK een bijzonder en uitdagend project. Wanneer er twee gebouwen verbonden worden, heb je te maken met verschil in niveaus van vloer en plafond. Hierdoor is er op sommige plekken minder ruimte voor de aansluitingen installaties. Dit is af en toe enorme puzzel volgens Christian Gieling, projectmanager vanuit VDK. “We kijken dan of we kunnen werken met andere luchtkanalen of we werken via andere routes, zo zorgen we ervoor dat alles klopt en werkt.” Daarnaast waren de installaties van de twee gebouwen al aan elkaar verbonden, denk hierbij aan onder andere water, gas en elektra. Omdat de school inbedrijf was, is het een uitdaging geweest om met zo min mogelijk overlast de installatiekoppelingen te verleggen of te veranderen.

 
Ook moet er rekening gehouden worden met de toetsweken van de leerlingen, die mogen geen geluidsoverlast ervaren. “Hiermee hebben we rekening gehouden in onze planning. Moet er op de dag van een tentamen bijvoorbeeld geboord worden? Dan gebeurt dit vóór of ná het tentamen, en onder de tentamens voeren we dan hooguit stille werkzaamheden uit”, zegt Gieling.
 

Vanuit VDK installatiegroep werken vier eigen (dochter)bedrijven aan de installatie in het CCC. Wesko zorgt voor de koeling en ventilatie, Van Vilsteren voor loodgieterswerk en verwarming, Ten Brinke doet de elektrotechniek en Schuurman zorgt voor data installatie en de beveiliging. Nagenoeg overal waar door WEEVER gebouwd wordt in het CCC, heeft VDK wel installatiewerk te verrichten. Zo zorgen ze bijvoorbeeld voor de werking van de elektrische schuifdeuren bij de nieuwe ingang en ook in de nieuwe scheikundelokalen is VDK druk bezig. Hier installeren ze tafels waar verschillende elektra in uitkomt verzorgen ze alle aansluitingen in de scheikundetafels die nodig zijn voor scheikundelessen. Ook zorgen ze voor veiligheid in deze lokalen, denk aan een nooddouche en afzuiging bij de zuurkasten.
 
VDK-installatiegroep werkte al vaker samen met WEEVER en dit zorgt ervoor dat de ver- en nieuwbouw van het CCC soepel verloopt. “Het persoonlijke contact met WEEVER is erg goed, het zijn leuke mensen en doordat we elkaar kennen, is het fijn samenwerken”, vertelt Gieling. “Inhoudelijk is het een kwestie van goed afstemmen van de werkzaamheden. Met de dynamiek in het project is dat soms nog wel lastig, maar ook dit lukt uiteindelijk altijd goed.

038 - 33 320 10

info@weever.nl