038 - 33 320 10 
info@weever.nl

Feestelijk moment voor
IJsselmuidense topondernemers

Op het industrieterrein Spoorlanden in IJsselmuiden was afgelopen dinsdagmiddag een feestelijk eerste-paal-moment voor de nieuwbouw van Driepack Verpakkingen en Uitgekookt.(Partyservice, BBQ en maaltijdenservice). Postuma AGF, waarmee de IJsselmuidense ondernemers sinds jaren een ijzersterke samenwerking onderhouden, liet al eerder de eerste palen voor nieuwbouw in de grond verdwijnen. Met de gezamenlijke indrukwekkende nieuwbouw,- ieder in een apart pand,- laat het ondernemerstrio zien waarin ook een klein dorp letterlijk en figuurlijk groot kan zijn. Want de samenwerking heeft het drietal naar grote hoogte gestuwd zoals ook de omvang van de nieuwe bedrijfspanden duidelijk maakt.

Eigenaar Johan van Marle van Uitgekookt is, door de onstuimige groei die zijn bedrijf doormaakt, hard toe aan uitbreiding. In de nieuwbouw van Uitgekookt worden straks de verschillende onderdelen van het bedrijf; maaltijden, evenementen en catering onder één nieuw groot dak samengebracht. Groot is allesbehalve overdreven want met zo'n 5000 vierkante meter wordt er, met oog op de groei, maar liefst zes keer groter gebouwd dan de huidige vestiging. Van Marle is ondernemer genoeg om direct de keerzijde van die medaille te zien. Ondanks de groei en de omvang van het nieuwe bedrijf wil Van Marle "geen fabriek worden en zorgen dat het eindproduct altijd 'gewoon' goed blijft."

Muisdicht bouwen

Gewoon is het allerminst wat er op het veelbesproken nieuwe gedeelte van het IJsselmuidense industrieterrein gaat verrijzen. Het nieuwe bedrijf van Van Marle gaat voldoen aan alle eisen van voedselveiligheid. De logistieke stromen, vanaf het binnenkomen tot het leveren van de producten, krijgen een optimale routing. Ook komt er een high care keuken inclusief een centrale cockpit van waaruit bezoekers alle activiteiten in de verschillende keukens kunnen volgen.

Driepack en Uitgekookt hebben ervoor gekozen om de nieuwbouw te laten realiseren door het eveneens van origine IJsselmuidense WEEVER bouw. Wat betreft de bouw moet er aan zeer specifieke details worden voldaan zoals lucht- en muisdichtheid en speciale putten in de vloeren. Ondanks de vele uitdagingen ziet Jelle Weever, directeur van WEEVER bouw, de opdracht als een mooie uitdaging. Hij: "Dit wordt een prachtige aanvulling op onze portfolio. We hebben een hele reeks aan certificaten speciaal voor deze sector moeten halen, maar straks kunnen we ons met gepaste trots laten zien in de foodbranche. Verder is het natuurlijk geweldig dat Johan van Marle en Jan Beens (Driepack) ons deze opdracht toevertrouwen."

Van melkboer tot verpakkingspecialist

Jan Beens en zijn vrouw Fieneke, de eigenaren van Driepack Verpakkingen en familiebedrijf WEEVER hebben een band die al een tijdje terug gaat. "Vroeger, toen ik werkte als SRV-melkboer en door de straten van IJsselmuiden ging, kwam ik de broers Jelle en Bart Weever regelmatig tegen. Leuk dat het nu zo loopt. We hebben de aanbesteding natuurlijk zakelijk beoordeeld en een plan van eisen bij een drietal bouwbedrijven neergelegd. Dat ontliep elkaar niet veel, maar WEEVER kwam wat betreft de verhouding prijs-kwaliteit net wat beter tevoorschijn. Doordat je ze goed kent is dan de beslissing snel gemaakt, ook al omdat we het heel belangrijk vinden om andere lokale ondernemers ook wat te gunnen. Vroeg of laat rolt de bal dan onze kant ook wel weer een keer op," meent Beens die uitkijkt naar het moment dat Driepack zijn intrek kan nemen in het nieuwe onderkomen van een kleine 1000 vierkante meter.

" Voor Uitgekookt en Postuma is het al een tijdje knijpen met de ruimte. Voor ons geldt dat iets minder, maar ook wij zijn de laatste tijd flink gegroeid en inmiddels ook wel aan meer ruimte". In het nieuwe gebouw van Driepack Verpakkingen zit de vooruitgang behalve in meer vierkante meters ook in de veel betere presentatie mogelijkheden. "We hebben straks de perfecte ruimte om onze producten goed aan de klanten te laten zien. Daar ben ik erg blij mee", besluit Jan Beens.