038 - 33 320 10 
info@weever.nl

Eerste steen Slot Roggebot gelegd

De eerste steen gelegd van het Slot Roggebot op Landgoed & Proeftuin Roggebotstaete is gelegd. In dit unieke project wordt dé ontmoetingsplaats op Roggebotstaete gebouwd, waar iedereen welkom is. Slot Roggebot wordt een geklimatiseerde ruimte in het midden van het natuurgebied,die onder andere gebruikt gaat worden voor workshops en bijeenkomsten. Het gebouw wordt volledig circulair en ecologisch gebouwd, met onder andere zonnepanelen, een groen dak en een massakachel.

In het kader van circulair bouwen worden oude materialen hergebruikt, bijvoorbeeld de sloopmaterialen van de Hanzeschool in Kampen die de Weevergroep levert. Weever  heeft zich ten doel gesteld te bouwen aan een toekomstbestendige, stabiele en groene organisatie. De bouwbroers Bart en Jelle Weever, respectievelijk directeur sloop en directeur bouw, maken zich met hun bedrijven sterk voor een groene toekomst door circulair bouwen en slopen een belangrijke plaats te geven in de bedrijfsvoering.  Voor Slot Roggebot worden binnenkort onder andere de oude houten spanten uit het dak van de school geleverd. Roggebotstaete gaat de spanten gebruiken om een nieuwe dakconstructie van te maken in Slot Roggebot. "Circulair bouwen en slopen wordt steeds meer noodzaak. Ook daarom is dit een interessant project, waar we graag  bij betrokken zijn", aldus Bart Weever.

Roggebotstaete ontvangt veel groepen, want in het gebied is veel mogelijk. Teambuildingssessies, kijken in het voedselbos, workshops, meetings, alles kan. Er zijn al ruimtes om die groepen te ontvangen, zoals de druivenkas, maar die zijn niet geschikt voor activiteiten in de winter en dus moet de organisatie vaak groepen die langs willen komen afwijzen. Ook in de zomer moeten er groepen worden afgewezen, omdat ruimtes dan vaak volgeboekt zijn. Vandaar dat Slot Roggebot zo goed van pas gaat komen in de toekomst.


Wat de bouw ook bijzonder maakt is dat het Slot Roggebot door vrijwilligers gebouwd gaat worden. Vrijwilligers die al eerder bij Roggebotstaete hebben geholpen, maar ook nieuwe vrijwilligers. Zo gaan er bijvoorbeeld studenten van het Landstede in Zwolle en mensen die verblijven op het AZC, vlakbij het natuurgebied, meewerken. Dit zorgt voor verbondenheid. Roggebotstaete zal gedurende de bouw ook workshops gaan geven die gaan over circulair en ecologisch bouwen, bijvoorbeeld workshops over strobouw en leemstuc. Naar verwachting is het Slot Roggebot vanaf eind December te gebruiken.

038 - 33 320 10

info@weever.nl