WEEVER legt 3500 m2 aan nieuw fundament onder groei Dolco Verhuur

Om half zeven ’s ochtends begint de telefoon te rinkelen. Om daar de rest van de dag niet meer mee op te houden. Morgen een hoogwerker nodig? Geen enkel probleem bij Dolco Verhuur. Over een uurtje al? “Ook dat regelen we”, lacht Dries Huisman, bedrijfsleider en spil van het Kamper bedrijf, gespecialiseerd in de verhuur van allerhande machines. Van hoogwerker, bouwkraan of shovel tot schaftkeet, mobiel toilet of handgereedschap, een klant vangt zelden of nooit bot bij Dolco Verhuur. “We hebben van alles in huis. En krijgen we een paar keer een vraag naar iets wat we niet hebben, dan kopen we het.” Zo maakten ook laagwerkers, om onder bruggen te kunnen werken, hun entree. Net als dakrandbeveiling, sinds zonnepanelen 'booming business' zijn. “Daar hebben we tegenwoordig kilometers van liggen.”

Tel daarbij de eigen technische dienst die bij storingen direct in actie komt om stagnatie tot een minimum te beperken, plus de inzet op kwaliteit - Dolco is VCA gecertificeerd, maar geeft bijvoorbeeld ook hoogwerker cursussen. Dan is het niet zo verwonderlijk dat steeds meer klanten het bedrijf weten te vinden. Het machineverhuurbedrijf, twintig jaar geleden min of meer uit hobby ontstaan, is sinds de officiële start in 2001 alleen maar gegroeid. “In 2001 heb ik mijn dakdekkersbedrijf verkocht en kon ik investeren in Dolco Verhuur”, vertelt oprichter en eigenaar Pieter Dolfsma. “Daar staat of valt dit bedrijf mee. We hebben wel dips gekend maar zijn blijven investeren, ook tijdens de crisis. Dat betaalt zich nu uit.” De afgelopen jaren opende het bedrijf vestigingen in Epe en Elburg. En nu gaat WEEVER bouw b.v. de fundering leggen voor een vloer van 3500 vierkante meter waarop een nieuwe, flink uit de kluiten gewassen opslaghal bij de hoofdvestiging aan de Carlsonstraat in Kampen komt te staan.

 

Uitbreiding van de werkplaats

Aan de groeispurt van Dolco lijkt voorlopig geen einde te komen: “Steeds meer bouwbedrijven huren de specifieke machines die ze nodig hebben, in plaats van ze zelf te kopen.” Vandaar de nieuwe opslag. Want in de wintermaanden, als het rustig is in de bouw, staat het meeste materieel bij huis om te worden gekeurd - een karwei dat maanden in beslag neemt. En zodra de opslag klaar is, volgt een uitbreiding van de werkplaats. 

Met zoveel klanten in de bouwwereld is het lastig kiezen wie een klus krijgt toebedeeld. “WEEVER is een goede klant van ons. Die jongens zitten er bovenop, ze waren een van de eersten die belden. Maar ja, iedereen wil zo’n klus wel. Daarom werken we niet met aanbesteding maar één op één. Nu werken we met WEEVER, volgende keer is een ander aan de beurt. Je kunt niet altijd dezelfde nemen.” 

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Meer projecten

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen