038 - 33 320 10 
info@weever.nl

In Lelystad is WEEVER Sloopwerken bezig met het slopen van een oud zorgcomplex. Dit project is een mooie samenwerking met WEEVER Bouw, aangezien zij in dit gebouw weer een nieuw appartementencomplex gaan bouwen. We proberen het pand op een zo duurzame manier klaar te stomen voor de bouw, en dus kijken we met een kritisch oog naar alle materialen in het gebouw.

in dit project hebben we namelijk als doel om zoveel mogelijk materialen volledig te demonteren zodat ze in een ander bouw- of renovatieproject opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo zijn er delen van de trap, houten platen en nog een hoop andere onderdelen die al een nieuwe bestemming hebben. Ook slopen we de onderdelen die niet in het geheel eruit te halen zijn er zo uit dat we het kunnen scheiden. Zo komt niet alles op een hoop terecht en kunnen er van de resten weer nieuwe materialen gemaakt worden. Ook moest er asbest uit het pand gesaneerd worden. Zodra wij buiten gesaneerd hebben kan de bouwafdeling van WEEVER er weer een nieuw dak op zetten, een goede samenwerking dus.

We hebben hiervoor ongeveer anderhalve week de tijd en daarom moeten we erg efficiënt te werk gaan, zodat er zo min mogelijk materialen verloren gaan. Op het terrein hebben we 3 containers staan, voor het scheiden voor hout, glas en restafval. De sloopafdeling werkt in het gebouw van boven naar beneden, en wanneer we beneden zijn aangekomen kan de bouw boven in het gebouw alweer beginnen. Zo kan er in een korte tijd een nieuwe bestemming voor het pand gerealiseerd worden.

038 - 33 320 10

info@weever.nl