038 - 33 320 10 
info@weever.nl

Circulair nieuws

WEEVER maakt werk van uitbreiding

Eerste steen Slot Roggebot gelegd
De eerste steen gelegd van het Slot Roggebot op Landgoed & Proeftuin Roggebotstaete is gelegd. In dit unieke project wordt dé ontmoetingsplaats op Roggebotstaete gebouwd, waar iedereen welkom is. Slot Roggebot wordt een geklimatiseerde ruimte in het midden van het natuurgebied,die onder andere gebruikt gaat worden voor workshops en bijeenkomsten. Het gebouw wordt volledig circulair en ecologisch gebouwd, met onder andere zonnepanelen, een groen dak en een massakachel.

In het kader van circulair bouwen worden oude materialen hergebruikt, bijvoorbeeld de sloopmaterialen van de Hanzeschool in Kampen die de Weevergroep levert. Weever  heeft zich ten doel gesteld te bouwen aan een toekomstbestendige, stabiele en groene organisatie. De bouwbroers Bart en Jelle Weever, respectievelijk directeur sloop en directeur bouw, maken zich met hun bedrijven sterk voor een groene toekomst door circulair bouwen en slopen een belangrijke plaats te geven in de bedrijfsvoering.

Manager circulaire economie aan het werk bij WEEVER

Als eerste middenkader aannemingsbedrijf in Nederland heeft de Weevergroep uit Kampen in de persoon van Peter Spijkerman, een manager circulaire economie benoemd. Weever wil hiermee laten zien serieus werk te maken van de overgang naar circulair slopen en bouwen. In de praktijk betekent dit; werken in een duurzame gesloten kringloop en slim gebruik maken van de grondstoffen zodat deze oneindig gebruikt kunnen worden. Met de bedrijfsactiviteiten bouw, slopen en puinbreken begeeft het bedrijf zich in haar ogen op het snijvlak van circulariteit.

Groene organisatie
"Circulariteit gaat verder dan hergebruiken van materialen en het duurzaam gebruik van energiebronnen. Ons toekomstbeeld is dat we over enkele jaren praten over een circulaire ontmanteling in plaats van slopen en dat we circulaire gebouwen opleveren die volledig te hergebruiken zijn. Circulaire economie betekent ook dat er veel zal worden samengewerkt met overheid, financiële instellingen, leveranciers, collega ondernemers en natuurlijk de klanten!", vertelt directeur bouw Jelle Weever. Samen met zijn broer Bart (directeur sloop) heeft hij zich ten doel gesteld te bouwen aan een toekomstbestendige, stabiele en groene organisatie. Het thema is niet nieuw in de organisatie. Begin jaren 90 was het bedrijf al actief met het scheiden van afval, had ze – achteraf te vroeg – in de beginjaren van dit millennium reeds een handel in gebruikte bouwmaterialen, studeerde Jelle Weever af op duurzaamheid en nam het bedrijf in veel projecten al deel in diverse energietransities.

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact gegevens

Haatlanderdijk 6 
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Algemene voorwaarden Weever
1. Voorwaarden aanneming
2. Voorwaarden inkoop werk
3. Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Stel een vraag