Hoe het begon

calamiteitendienst weever

Grote brand bij palletfabriek Kampen

Bron:De Stentor, 08-06-2013.

KAMPEN - De zeer grote brand bij Kloek Pallets aan de Eckertstraat in Kampen is onder controle. Tegen half zes heeft de brandweer het sein 'brand meester' gegeven. De fabriek brandde totaal uit.
.
Brand met enorme impact

Harm Troost, bedrijfsleider van Kloek Pallets is drie jaar na de ongemeen felle brand in de vroege zomer van het ongeluksjaar 2013, nog steeds elke dag scherp op mogelijk brandgevaar. "Laatst nog kwamen een paar jongens op de bromfiets zo het terrein opgereden en ook nog eens met een sigaret in de mondhoek. Dan moet ik oppassen dat ik niet ontplof, maar die jongens begrijpen natuurlijk niet wat we toen meegemaakt hebben. De brand was destijds gigantisch en greep razendsnel om zich heen". De reactie van de 54-jarige bedrijfsleider geeft duidelijk de enorme impact aan, die de brand veroorzaakte.

Uit de as herrezen

"Hulp bieden, waar we konden"

De relatie tussen WEEVER bouw b.v. en Kloek Pallets kwam kort na het uitbreken van de brand tot stand "Onze calamiteitendienst is helemaal ingericht op dit soort situaties. We hebben in samenwerking met de brandweer direct hulp geboden en Kloek bijgestaan waar we konden".

Kloek Pallets floreert als nooit tevoren

Zomer 2016.
Kloek Pallets is drie jaar na de brand, letterlijk en figuurlijk uit de as herrezen. Het nieuwe pand is al weer een jaar volop in gebruik en het bedrijf floreert als nooit tevoren. De nieuwbouw gerealiseerd door WEEVER bouw b.v. is mooier, beter en veiliger. Het imposante, ruim opgezette bedrijf is een regelrechte aanwinst voor het Kamper industrieterrein Haatlandhaven geworden. Ondanks al deze voorspoed is er voldoende aanleiding voor technisch bedrijfsleider Wiebren de Boer van WEEVER bouw b.v. om aan te kloppen voor, zoals hij het zelf omschrijft, 'een stukje nazorg'
"Stukje nazorg en losse eindjes"

"Tijdens de bouw van dit soort grote projecten heb je nog wel eens een paar losse eindjes die we, in goed overleg, na de oplevering afwerken. Probleempjes die onder de garantie vallen, lossen we natuurlijk direct op. De klant is koning. Daarnaast houden we ook na de oplevering, graag contact met de klanten. en natuurlijk ook om in beeld te blijven", vertelt Wiebren de Boer.

"Paar dagen later draaiden we weer"

Eigenaar-directeur van de palletfabriek Wout Kloek, was blij met de hulp van de WEEVER calamiteitendienst. "Mede daardoor konden wij we ons volledig richten op de bedrijfsvoering en het zo snel mogelijk weer laten draaien van het bedrijf. We hebben dan ook meteen doorgepakt. De volgende ochtend stonden we al met een zaagmachine voor de deur van de leegstaande loods van Oldeboom. Die loods hebben we gehuurd en paar dagen later draaiden we weer".

Ook omdat zijn bedrijf na de brand een flinke groeispurt heeft gemaakt kan Kloek nu met een bescheiden lachje terugkijken op de gebeurtenissen en zijn eigen snelheid van handelen. "Dat doe je in een soort roes, je moet door'', herinnert hij zich.Probleemloze samenwerking

Ook bedrijfsleider Harm Troost kijkt tevreden terug op de samenwerking met WEEVER bouw b.v. "Het was af en toe redelijk complex, maar het is allemaal zonder problemen verlopen. Ze hebben het gebouw ook nog eens behoorlijk snel neergezet, zoals we dat ook graag wilden. De fundering was nog wel even spannend. Die moet natuurlijk absoluut goed zijn. Dat is letterlijk de basis van ons bedrijf. Het weer was tijdens het leggen van de betonvloer bijzonder lastig te voorspellen. Weever heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt en het risico genomen, zodat we binnen de planning van een jaar bouwtijd bleven. Daar was wel lef voor nodig. Het installatiewerk hebben we, om kosten te besparen, in eigen beheer gehouden. Weever stelde zich daarbij eigenlijk meer dienstverlenend op. Dat was bijzonder prettig, want de ontwikkeling van de techniek gaat altijd verder en dat soort techniek is niet ons dagelijkse ding."

Lessen uit het verleden verwerkt in het heden

In het nieuwe pand zie je direct dat er lering is getrokken uit het verleden. Diverse dikke betonnen metershoge scheidingswanden moeten een snel om zich heen grijpende vuurzee zoals in 2013 voorkomen. Verder is het nieuwe bedrijf goed beveiligd met onder andere camerabewaking. Bovendien is er ook gebouwd met het oog op groei en zorg voor het personeel.

"Op advies van WEEVER hebben we speciale geluid-doorlatende wandbedekking laten aanbrengen, waardoor het geluidsniveau in de hallen nu een stuk prettiger is. Hadden we dat niet gedaan zou horen en je zien vergaan, als er gewerkt wordt" , vertelt Harm Troost,
En gewerkt wordt er, want bij Kloek Pallets wisselen drie ploegen elkaar 24/7, 6 dagen per week af!


Bekijk hier de foto galerij

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen