Veelzijdig samenwerkingsgebouw ATK RTK KOFFERBAK

Milieuvriendelijk samenwerkingsgebouw voor verschillende bedrijven

De nieuwbouw van het milieuvriendelijk, sociaal, cultureel, creatief samenwerkingsgebouw voor verschillende bedrijven onder het gezamenlijke dak van ATK-RTK-KOFFERBAK was een bijzondere opdracht, waar hoogte- en dieptepunten elkaar afwisselden. Duurzaam en het milieuvriendelijke waren belangrijke aspecten van de nieuwbouw.

“Aarde gebruiken, niet verbruiken”

Daar is zowel door Joep Roth van ATKRTK-KOFFERBAk als door bouwer WEEVER bouw b.v. veel aandacht aan besteedt. Toen Frans van Dijk van gwbo, (groen, welzijn, bouwen en ontwikkelen) dan ook met plannen kwam om voor dit project de MIA/VAMIL subsidie aan te vragen reageerden beide bedrijven enthousiast. Deze subsidie heeft als eis dat de aannemer FSC gecertificeerd moet zijn, en dat er uitsluitend FSC gecertificeerd hout wordt verwerkt. Daarnaast moet het gebouw een GPR (= meting duurzaamheidprestaties) score van tenminste 7.5 hebben. Die score komt niet alleen tot stand door duurzaam te bouwen, ook de samenwerking wordt meegewogen, alsmede het werkklimaat binnen het bedrijf. Opdrachtgever Joep Roth wist zeker dat hij zijn nieuwe pand uitsluitend duurzaam wilde bouwen, nadat een familielid de Amerikaanse oud presidents kanidaat Al Gore ontmoette, bekend van zijn inzet voor Save the Planet. Joep was onder de indruk van zijn verhaal.

“Dat je de kraan niet moeten laten lopen als je je tanden poetst, weten we inmiddels allemaal. Ieder kan op zijn eigen niveau zich inzetten voor natuur en milieu. In de nieuwbouw grijp ik alle mogelijkheden aan om duurzaam te bouwen. Of dat nu het gebruik van aardwarmte, zonnepanelen of hout met het FSC keurmerk is. Ook als het extra investeringen van mijn kant vergt, zoals in het geval van de FSC projectcertificering die ik, samen met WEEVER bouw b.v. en gwbo heb aangevraagd en verkregen. “We hebben de aarde te leen. Als wij er al lang niet meer zijn, moeten onze kinderen en kleinkinderen hier ook nog kunnen leven en genieten”, aldus de motivatie van Joep Roth.

“De FSC projectcertificering die Weever bouw b.v. in samenwerking met ATK-RTK KOFFERBAK heeft verkregen, is belangrijk voor ons bedrijf”, legt bedrijfsleider Wiebren de Boer uit. “Wij kunnen nu projecten realiseren waarbij het toegepaste hout het FSC keurmerk heeft", Het keurmerk wordt niet
zomaar verleend. Het is de laatste schakel in een keten die loopt vanaf de kap van het hout tot de eindverwerking. Zowel de toeleveranciers als de verwerker (Bouwbedrijf) moeten FSC gecertificeerd zijn.

WEEVER bouw b.v. is het eerste bouwbedrijf in Kampen met FSC certificering. Als bouwbedrijf heeft WEEVER ervaring met sloop en hergebruik van wat nog bruikbaar is. Ook puin wordt hergebruikt. “We hebben deze aarde te leen en mogen haar gebruiken, niet verbruiken”, vertolkt de Boer de mening van het Kamper bouwbedrijf. “Wij vinden het van groot belang dat herbebossing plaatsvindt en dat een deel van de opbrengst gaat naar de ontwikkeling van het gebied waar het hout vandaan komt. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaat verder dan alleen het inzamelen van oud papier, hoe nuttig dat overigens ook is.”

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen