Asbest saneren aan de Zwartendijk

Aan de Zwartendijk bij Loon en verhuurbedrijf Buijert is deze week begonnen met het saneren van de asbest in een dak van ongeveer 1000 vierkante meter. 

Het terrein is met de bekende gele linten en hekken afgezet. Mannen in buitenaards ogende witte pakken en hermetisch sluitende maskers over de gezichten, worden in een cabine met een kraan, voorzichtig over het dak gehesen. De aanblik van het geheel zal een buitenstaander niet direct geruststellen. Toch is het niet meer dan dagelijks werk voor WEEVER sloopwerken b.v. "Asbestverwijderen is wat we bijna dagelijks doen. Hiervoor zijn we opgeleid en gecertficeerd", aldus directeur Bart Weever. De voorzorgsmaatregelen en veiligheidsinspectie zijn door de Nederlandse overheid verplicht gesteld om aan te te kunnen tonen dat de schoongemaakte locatie weer normaal zonder veiigheidsmaatregelen, kan worden betreden.

Wietse Veenstra van Find asbestinventarisatie uit Heerenveen reisde naar Kampen af om deze  controles uit te voeren en de bouwput uiteindelijk weer vrij te geven. Een specialistisch klus die alleen geaccrediteerde inspecteurs mogen uitvoeren.

''Ik ben hier puur voor de visuele controle op het buitenterrein. Het controles die ik hier uitvoer zijn alleen met het blote oog. Als de mannen van de mannen van in dit geval WEEVER, klaar zijn met het saneren, gaan wij er achteraan om te checken of ze niets vergeten zijn. Binnen en buiten. Een collega van mij gaat binnen aan het werk. De controles verlopen inderdaad vrij nauwgezet, maar de samenwerking en communicatie met de mensen van WEEVER verloopt doorgaans goed, we maken het minder mee. Er is niet altijd evenveel begrip voor ons werk. Jammer en eigenlijk onbegrijpelijk ,want we hebben het uiteindelijk wel over de gezondheid.", besluit Wietse Veenstra.

038 - 33 320 10

info@weever.nl

Contact

Haatlanderdijk 6
Postcode: 8263 AR
Plaats: Kampen
T. 038 - 33 320 10
E. info@weever.nl

Contact regio Arnhem:
Koningsweg 23a
ZP6, 6816 TD Arnhem
026-3823435 / 06-30091705

Algemene voorwaarden WEEVER
1.Voorwaarden aanneming
2.Voorwaarden inkoop werk
3.Voowaarden WEEVER sloopwerken bv

Laat hier uw gegevens achter

Versturen